Primăriile care au nevoie de ajutor de încălzire se pot împrumuta!

Primăriile care au nevoie de ajutor de încălzire pentru sezonul rece se pot împrumuta, în condiții avantajoase, din Trezorerie în limita a 700 de milioane de lei, a anunțat vineri premierul Victor Ponta, care a precizat că măsura a fost aprobată prin rectificarea bugetară.

El a subliniat însă că administrațiile locale trebuie să-și modernizeze sistemele de încălzire.

„În ceea ce privește încălzirea marilor orașe: am aprobat prin ordonanța de rectificare un plafon de 700 de milioane de lei, în care acele primării, consilii locale care au nevoie de ajutor pentru a trece perioada de iarnă pot să se împrumute din Trezorerie, în condiții avantajoase. Însă mesajul este unul destul de clar — nu mai vreau să mai dăm pur și simplu bani din buget pentru un oraș, pentru altul, ci, practic, să obligăm fiecare administrație să facă ceea ce multe orașe deja au reușit și anume să-și modernizeze sistemul de încălzire, în așa fel încât acesta să devină sustenabil”, a declarat prim-ministrul, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Ponta a vorbit despre „veșnica problemă a RADET”, adăugând că aceasta ar putea fi rezolvată cu „voință politică de către Consiliul General al Municipiului București”.

„Sunt și alte cazuri. Galațiul știu că este în situația asta, Aradul, dacă nu mă înșel, Constanța care are un program în derulare. Și, bineînțeles, situații speciale cum este cea de la Drobeta Turnu Severin unde există planul de restructurare și de modernizare, dar durează sau veșnica problemă de la Brad, acolo unde tot sperăm să se ajungă la o soluție pentru ca să nu mai fie nevoie de bani din buget”, a punctat premierul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.