Iațeniuk vrea demiterea tuturor judecătorilor din Ucraina

0

Premierul ucrainean, Arseni Iațeniuk, a declarat vineri, la Berlin, că reforma justiţiei propusă de guvernul pe care îl conduce prevede demiterea a 9.000 de judecători.

Potrivit lui Iaţeniuk, Guvernul de la Kiev propune astfel o reformă radicală în domeniul justiţiei, care presupune demiterea tuturor judecătorilor. „Reforma, printre altele, prevede concedierea a 9.000 de judecători” – a subliniat premierul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, aflat într-o vizită la Berlin.

Pe de altă parte, Iațeniuk a apreciat că Ucraina are foarte puţine şanse a prelua controlul în Peninsula Crimeea atât timp cât preşedintele Rusiei este Vladimir Putin, relatează agenţia Itar-Tass, în ediţia electronică. „Nu trebuie să subestimezi adversarul niciodată. Deci cred că atât timp cât Putin este la putere, Kievul are foarte puţine şanse de a obţine controlul în Crimeea şi chiar în estul ţării”, a declarat Iaţeniuk, la New York.

Premierul s-a declarat convins că „va veni vremea când Rusia va prezenta scuze Ucrainei”. În opinia lui Iaţeniuk, preşedintele rus are scopul de a restaura Uniunea Sovietică şi „nu va renunţa uşor la aceast plan”, informează Mediafax. De asemenea, el a adăugat că Ucraina nu va putea deveni în curând membru al NATO, apreciind că unele ţăări din cadrul alianţei nu aprobă această idee.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.