Zi decisivă pentru Udrea în Parlament

Share:

Elena Udrea va fi audiată vineri în Parlament în noul său dosar în care este acuzată printre altele de luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani. Deputaţii jurişti vor decide în privinţa solicitărilor justiţiei cu privire la începerea urmăririi penale, reţinere şi arestare preventivă în cazul fostului ministru al Turismului.

Ședința Comisiei juridice a Camerei Deputaților în care se vor analiza cererile privind încuviințarea urmăririi penale și a reținerii și arestării preventive în cazul Elenei Udrea are loc vineri, de la ora 11.30.

„Ca procedură vom discuta în urgență fiecare capăt de cerere, încuviințarea începerii urmăririi penale, reținere și arestarea. Vom avea trei buletine de vot pentru fiecare capăt de cerere, dar comisia va face două rapoarte, unul pe încuviințarea începerii urmăririi penale și unul pe reținere și arestare, dar se va vota pe fiecare în parte”, a menționat vicepreședintele comisiei Ciprian Nica.

Udrea a stat, joi, şapte ore, în Parlament, pentru a-şi consulta noul dosar, în care procurorii DNA cer reţinerea şi arestarea ei. Deputaţii din Comisia Juridică au început încă de miercuri să studieze acuzaţiile procurorilor. Dosarul care a ajuns la Parlament cuprinde șapte volume şi are 1.867 de pagini, iar Elena Udrea a declarat că „abundenţa de declaraţii, de fapte, de documente te face să pierzi şirul”. „În ceea ce priveşte fapta legată de dl Buzăianu, cronologia este greşită, este imprecisă. Tot nu am înţeles când anume s-ar fi făcut pretinderea sumei şi nici când s-ar fi remis. Am apucat să văd că toţi cei care au declaraţii în dosar încearcă să se extragă cu totul din ceea ce ar putea fi acuzator. Dacă aş fi fost chemată, aş fi lămurit procurorii legat de fapta aceasta legată de dl Buzăianu. Dorin Cocoş nu a facut denunţ împotriva mea. Singurul denunţ, în celălalt caz, vila din Eforie, este al doamnei Ana Mariei Topoliceanu. Şi mai există un denunţ împotriva doamnei Topoliceanu în acest dosar”, a declarat Elena Udrea.

Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis, miercuri, ca solicitările privind încuviințarea urmăririi penale și a reținerii și arestării preventive a deputatului Elena Udrea să fie trimise Comisiei juridice, care a avut termen trei zile pentru întocmirea raportului.

Procurorii DNA au formulat două cereri de urmărire penală şi de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, spălare de bani şi fals în declaraţii de avere (cu referire la declaraţiile de avere din intervalul 2009 – 2012), în perioada în care avea calitatea de membru al Guvernului României. Solicitările DNA au ajuns la Camera Deputaţilor la aproximativ două ore de la anunţul procurorilor.

Potrivit unor surse judiciare, Radu Budeanu, fostul patron al Cancan, Dan Andronic, patronul Evenimentului Zilei și Bogdan Buzoianu, fondatorul Energy Holding, sunt implicați în noul dosar al Elenei Udrea, pentru care DNA a cerut marți Parlamentului urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă.

Dosarul a fost constituit în baza unor probe date de denunțători. Anterior, Andronic a fost chemat la DNA pentru a aduce documente, în timp ce mai multe percheziții l-au vizat pe patronul Cancan, Radu Budeanu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.