Centru de cercetări avansate în domeniul cancerului

La Timişoara a fost inaugurat  un centru de cercetări avansate în domeniul cancerului şi al bolilor degenerative.

Acesta este unic în estul Europei şi va funcţiona pe lângă Spitalul Judeţean din Timişoara. Managerul de proiect, Virgil Păunescu:

”Faţă de centrele din ţară şi din estul Europei, are modelul german cel mai avansat, cel inaugurat anul trecut, la Ulm. Noi aici avem, cu ajutorul părţii germane, cele mai moderne facilităţi de microproducţie de medicamente, culturi de celule, celule stem şi vaccinuri din Europa, la ora actuală. Sunt 15 laboratoare, iar pe partea de producţie sunt trei facilităţi de microproducţie de medicamente şi una de vaccinări. Avem la ora actuală un număr de 20-25 de cercetători care sunt angajaţi ai Universităţii de Medicină şi urmează să mai angajăm cel puţin 15 ai acestui centru, ai Spitalului Judeţean, pe cercetările care urmează să fie dezvoltate”.

Centrul a fost inclus într-o reţea internaţională şi va facilita transferul rapid al rezultatelor cercetărilor în practica clinică, având ca obiectiv ameliorarea prognosticului pacienţilor, prin tratament personalizat.
Prezent la inaugurare, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Răzvan Teohari Vulcănescu, a declarat că în perioada următoare, centrul va funcţiona cu fonduri alocate prin Academia de Ştiinţe Medicale, urmând ca în viitor să se autofinanţeze.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.