Iliescu, despre dosarul Mineriadei

0

Fostul preşedinte Ion Iliescu s-a supărat după ce a fost pus sub acuzare pentru crime împotriva umanităţii, în dosarul mineriadei din iunie 1990. El a reacționat pe blog, aceasta fiind prima luare de poziţie după redeschiderea dosarului Mineriada. 

Ion Iliescu ţine să facă o serie de precizări, simţindu-se o victimă a presei în noul context, relatează Romaniatv.net.

„Doresc să fac câteva precizări legate de aparițiile mele în spațiul public, în ultimele zile:

1. Nu am acordat niciun interviu, niciunui jurnal și niciunei televiziuni, în ultima vreme. Ce au prezentat-sau vor să prezinte-televiziunile de știri, sau televiziunea publică, sunt materiale de arhivă. Ca urmare ele pot fi prezentate doar abuziv drept răspunsul meu la reluarea cercetărilor într-un dosar ce privește evenimente din urmă cu 26 de ani. Oricum poziția mea față de acele evenimente nu s-a schimbat în acest timp, ea este publică, și bazată pe fapte concrete, nu pe fanteziile unora sau altora.

2. Aș dori ca, atunci când astfel de materiale sunt reluate, respectivele instituții de presă să facă precizările de rigoare în legătură cu momentul, și contextul, în care s-au realizat acele înregistrări, sau emisiuni în direct, pentru corecta informare a publicului.

3. Nu consider sănătos, nici pentru actul de justiție, nici pentru viața politică, transformarea lor în spectacol mediatic. Ca urmare nu am intenția să fiu actor în acest spectacol. Mă voi exprima public pe marginea unor subiecte doar atunci când voi crede că acest lucru se impune, și o voi face fără a privilegia o instituție de presă sau alta”, scrie Ion Iliescu pe blog.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.