Primul festival european al școlilor de balet Grand Assemblé

La Cluj-Napoca, în perioada 24 – 28 octombrie, se desfăşoară primul Festival European al școlilor de balet Grand Assemblé, organizat de Fundația Culturală Simona Noja. Participă reprezentanți din România, Austria, Italia, Danemarca și Olanda și SUA.

Programul festivalului cuprinde lucrările Simpozionului cu tema TALENT, CREATIVITATE & EFICIENȚĂ în școlile de balet, care se deschide cu conferința susţinută de dr. Oliver P. Graber (Austria) Ballet and Brain. Vor fi şi workshop-uri destinate elevilor și profesorilor care doresc să se perfecționeze în tehnica predării baletului, susținute de John Bliekendaal (Olanda), Pedro Carneiro (Portugalia), Theo Constant (Canada), Simona Noja (România), jazz –ului, de către Gianpiero Tiranzoni (Italia) şi dansului contemporan de Jed O’Grady Weiss din Australia.

Festivalul european al şcolilor de balet Grand Assemblé îşi propune să devină un cadru privilegiat pentru stimularea comunicării artistice, în care tinerii artişti şi maeştrii lor primesc şansa de a supune dezbaterii şi atenţiei publice propria lor creaţie.

În ultima zi a festivalului (28 octombrie) va fi prezentată pe scena Operei Române , la ora 18,00, Demonstraţia de balet IV .

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.