Bal Vienez în Piața Operei din Timişoara

0

 Fundaţia Balul Vienez de la Timişoara lansează o nouă campanie de strângere de fonduri – „O Floare de colţ pentru United Way”. Lansarea, marcată printr-un un flashmob la care sunt invitaţi să participe cât mai mulţi timişoreni, va avea loc la ora 16,00 pe data de 25 octombrie în Piaţa Operei.

Campania Floarea de colţ se va desfăşura timp de o lună până pe 26 noiembrie când are loc cea de-a IV-a ediţie a Balului Vienez de la Timişoara.

Florea de colţ are o însemnătate deosebită atât în Austria, unde este simbol naţional, cât şi în România, unde este protejată prin lege. Balul Vienez de la Timişoara, de asemenea un eveniment cu scop caritabil, introduce Floarea de colţ ca simbol al generozităţii care leagă cele două popoare. Scopul acestei iniţiative este de a transmite mesajul că a ajuta e uşor şi de sensibiliza şi conştientiza cât mai mulţi oameni că a dărui, oricât de puţin, face o diferenţă mare.

Floarea de colţ vine în forma unei broşe care se poate achiziţiona în schimbul unei donaţii minime de 10 lei. Cu 10 lei se plăteşte un prânz cald unui copil din centrele United Way din Timişoara care includ două centre after-school şi o şcoală. Aici sunt hrăniţi un număr de până la 150 de copii în fiecare zi pe tot parcursul anului. Cu numai 10 lei orice donator care achiziţionează Floarea de Colţ face diferenţa într-una din zilele din viaţa unui copil.

Ioana Haţegan, preşedintele Fundaţiei Balul Vienez de la Timişoara, declară: ‘Prin campania Florea de colţ vrem să extindem spiritul caritabil al Balului Vienez de la Timişoara la mai mult decât doar o seară. Vrem să facem o comunitate a Florii de colţ, a generozităţii. Purtând Floarea de colţ împreună răspândim mesajul că a ajuta e totuşi uşor, dacă vrei. Astfel, toţi cei care purtăm Floarea de colţ vom forma o comunitate de oameni care cred că să daruieşti, oricât de puţin, e important în viaţă. Dorim să ne recunoaştem oriunde şi să ştim că împreună ajutăm.’

Toate fondurile strânse prin campania Florea de colţ şi Balul Vienez de la Timişoara merg direct către organizaţia internaţională United Way care lucrează cu copii defavorizaţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.