Vlad Filat rămâne în arest

Curtea de Apel de la Chişinău a respins demersul avocatului lui Vlad Filat, Igor Popa, în vederea eliberării fostului premier din arest preventiv.

Avocatul lui Filat a declarat că va contesta decizia la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO), informează Radio Chişinău.

După mai bine de patru ore de dezbateri, magistraţii Curţii de Apel au decis ca Vlad Filat să rămână în arest pentru 30 de zile, lăsând în vigoare decizia de duminica trecută a Judecătoriei sectorului Buiucani din Chişinău.

Potrivit procurorului Adriana Beţişor, decizia a avut la bază temeri conform cărora, dacă ar fi pus în libertate, învinuitul ar putea intimida martori sau distruge probe.

La rândul său, avocatul Igor Popa a declarat că menţinerea lui Filat în arest ar fi lipsită de temei, iar temerile procurorilor precum că deputatul ar putea să părăsească ţara nu sunt fondate. Mai mult, Popa a declarat că va ataca decizia magistraţilor la CEDO.

‘Nu suntem de acord cu această decizie, mai ales că am venit cu destule probe pentru a demonstra că Vlad Filat este nevinovat. Vom ataca la CEDO decizia Curţii de Apel privind menţinerea arestului pentru 30 de zile’, a declarat Igor Popa.

Într-o primă declaraţie publică făcută în momentul în care a fost reţinut, Vlad Filat a calificat arestul său drept ‘spectacol cu interes politic’, prin care se încearcă punerea furtului de la Banca de Economii a Republicii Moldova (BEM) în spatele său. El a declarat că este izolat de oameni în mod intenţionat, pentru a nu scoate la iveală neregulile din sistem.

Vlad Filat a fost reţinut la 15 octombrie de către ofiţerii ai Consiliul Naţional Anticorupţie (CNA), după ce la solicitarea procurorului general parlamentul i-a ridicat imunitatea parlamentară. Trei zile mai târziu, Vlad Filat a primit 30 de zile de arest preventiv. El este cercetat penal pentru corupţie şi fraude din sistemul bancar al Republicii Moldova şi riscă până la 15 ani de închisoare.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.