Investigaţii gratuite pentru depistarea HIV şi Hepatita B şi C!

Share:

Cărăşenii se pot testa gratuit pentru depistarea virusurile HIV, Hepatita B şi C, în cadrul unei campanii lansate de Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof.Dr. Matei Balş, potrivit Radio Reșița.

Campania naţională de testare, se va desfăşura, până în aprilie 2016, şi are ca scop mobilizarea tinerilor şi grupurilor sociale vulnerabile pentru a se informa cu privire la prevenirea infecţiilor. Testarea se va putea face la nouă centre şi laboratoare partenere, afişate pe site-ul campaniei www.h-alert.ro. Cărăşenii interesaţi de aceste investigaţii gratuite sunt aşteptaţi la Clinica Probios Medica din municipiul Reşiţa.

La finalul campanie rezultatele acestor testări vor fi folosite la un raport ce se va intocmi împreună cu Ministerul Sănătăţii pentru a permite intervenţii rapide şi eficiente la diminuarea infecţiilor.

Până acum au mai fost testaţi gratuit la virusurile hepatice 35.000 de oameni şi s-a constatat în ultimii 12 ani o creştere cu 2% a persoanelor infectate. Potrivit datelor statistice, mai mult de jumătate dintre români nu s-au testat niciodată pentru hepatita B şi C. Un sfert dintre romani nu au încredere în vaccinuri şi unul din cinci romani nu s-ar vaccina împotriva virusului hepatitei B chiar daca i-ar recomanda un medic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.