Lansarea albumului Adrian Ghenie – Darwin’s Room

Share:

Albumul Adrian Ghenie — Darwin’s Room, co-editat de Mihai Pop și Corina Șuteu, însoțește proiectul care reprezintă România la cea de-a 56-a ediție a Bienalei de Artă de la Veneția (9 mai-22 noiembrie 2015, curator: Mihai Pop, arhitect: Attila Kim). Lansarea va avea loc  la Librăria Humanitas Cișmigiu duminică 25.10 ora 17:00

Albumul Adrian Ghenie — Darwin’s Room, co-editat de Mihai Pop si Corina Șuteu, însoțește proiectul care reprezintă România la cea de-a 56-a ediție a Bienalei de Artă de la Veneția (9 mai-22 noiembrie 2015, curator: Mihai Pop, arhitect: Attila Kim). E prima publicație românească dedicată lui Adrian Ghenie, unul dintre cei mai apreciați artiști români în viață, reunind reproduceri ale lucrărilor prezentate la Veneția, texte critice, interviuri, analize și extrase din presa internațională. La eveniment îi veți cunoaște pe editorii catalogului și pe realizatorii Darwin’s Room, care vor pune în perspectivă parcursul realizării conceptului și expoziției, sensul acestora pentru Adrian Ghenie, rolul picturii într-o piață de artă dominată de alte medii.

Invitații primei întâlniri sunt Corina Șuteu, coordonator de proiect și co-editor al albumului, și Attila Kim, arhitectul expoziției.

Corina Șuteu este consultant independent și trainer în management cultural, politici culturale europene, cooperare culturală și autor a numeroase studii, articole și o carte pe aceste teme. A condus și creat programe pentru instituții și organizații culturale din diverse domenii creative și academice, atât în România, cât și în Statele Unite, Franța și alte țări europene. În perioada 1991-1993 a fost director al Uniunii Teatrale din România și ulterior director al Theatrum Mundi. Între 1995-2001 a fost director al Mastere Specialisee Europeen en Management des entreprises culturelles (Dijon, Franța). A inițiat și implementat programul de Masterat ECUMEST pentru Europa Centrală și de Est în 1995 și a înființat Asociația ECUMEST. A co-inițiat programul Policies for Culture, în colaborare cu European Cultural Foundation, Amsterdam, în 2000. Între 2006-2012 a fost director al Institutului Cultural Român din New York. A fost președinte al Forumului Rețelelor Europene și membră în comitetul de conducere al IETM – Informal European Theatre Meeting, al ENCATC – European Network of Cultural Administration Training Centers. În prezent, este președinte al Asociației Film ETC. și al festivalului de film românesc Making Waves de la New York.

Attila Kim este arhitect, specializat în proiectare de expoziții culturale, restaurare și proiectare. Câștigător al mai multor premii în cadrul Bienalei de Arhitectură București, a fost nominalizat de două ori pentru premiul de arhitectură contemporană al Uniunii Europene – premiul Mies van der Rohe – și pentru premiul de arhitectură contemporană Iacov Chernikhov, Moscova. Este cordonatorul și arhitectul Romanian Design Week. A realizat reabilitarea Cinematografului Elvira Popescu (Institutul Francez București), a Cinematografului Arta (Cluj Napoca) și a Noului Cinematograf al Regizorului Român (Muzeul Țăranului București). Este autorul mai multor librării Cărturești, showroom-uri și expoziții comerciale și târguri. Este membru fondator și partener al atelierelor de arhitectură Studio Kim Bucșa Diaconu (SKBD) și Lundi Et Demi. A studiat arhitectură la Univeristatea Tehnică din Cluj Napoca și a avut burse de studii în Slovacia, Statele Unite ale Americii și Olanda. După obținerea diplomei de arhitect, a continuat cu studii de masterat în domeniul reabilitării patrimoniului construit, în cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca, și cu studii doctorale (DLA) în cadul Universității de Artă Moholy Nagy, Budapesta, urmate de perioada de cercetare ca bursier New Europe College din București. A fost membru al juriilor concursului pentru Pavilionul României la Bienala de Arhitectură de la Veneția în 2010 și a Anualelor de Arhitectură București 2013, respectiv Timișoara 2008.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.