Sindicatele din poliție fac sluj în fața ministrului Oprea

0

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) susține că toți miniștrii de interne și alți miniștri au beneficiat de protecție, subliniind că responsabilitatea juridică pentru moartea lui Bogdan Gigină ”nu poate fi aruncată asupra ministrului pentru a atinge interesul de moment al unora”.

„Dacă pe noi nu ne întreabă nimeni cine merită sau nu să fie ministru de interne, asta nu înseamnă că noi nu avem ceva de spus. Ori în mandatul ministrului Oprea, orice angajat al MAI, poate să confirme că am avut foarte multe rezultate pozitive. Am primit drepturile legale pe care ani de zile nimeni nu le mai acorda, am beneficiat cea mai bună logistică din ultimii 15 ani, iar pentru salarii și pensii am văzut că, împreună cu sindicatele, se poate lupta cineva și pentru noi, cu rezultate reale. Cum pot unii să creadă că ministrul Oprea poate fi vinovat de moartea colegului nostru, când este singurul ministru care a făcut ceva pentru cei care sunt răniți sau și-au pierdut viața în misiune. Datorită lui, familiile celor care au avut de suferit accidente, sau care și-au sacrificat viața, au simțit că statul este alături și îi ajută”, se afirmă în comunicatul SNPPC.

Poziția SNPPC este susținută și de Federația Polițiștilor ”Sed Lex”, Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România ”Al.Ioan Cuza” și Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual.

Sindicaliștii afirmă că toți miniștrii de interne ”și alți miniștri au beneficiat de protecție”, ”firesc” și adăugă că în cazul acestor funcții situațiile de urgență ”pot interveni oricând”, iar cei care au ocupat această funcție cunosc această realitate.

„În aceste zile fiecare angajat al MAI a trăit cu durere ceea ce s-a întâmplat cu colegul nostru Bogdan Gigină, indiferent că suntem polițiști, pompieri sau jandarmi, membrii de sindicat sau nu, simpli angajați sau cu funcții în conducerea instituției. Este evident că această emoție a fost transformată și se vrea valorificată politic prin atacuri nemeritate la adresa ministrului de interne. E cea mai mare greșeală să ștergem tot ce a fost bun și să limităm totul la acest eveniment nefericit, spunând că ministrul ar fi vinovat. Suntem polițiști și știm că responsabilitatea juridică pentru moartea colegului nostru nu poate fi aruncată asupra ministrului pentru a atinge interesul de moment al unora”, se menționează în comunicatul SNPPC

În context, se subliniază nevoia de rațiune, ”pentru a nu transforma tragedia familiei Gigină în răfuială politică” și își exprimă solidaritatea cu vicepremierul Oprea.

Totodată, sindicaliștii spun că ancheta începută în acest caz trebuie să se desfășoare ”fără presiuni, fără influențe, nepărtinitor și fără a inventa vinovați înainte”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.