Cadavrele a zeci de imigranți, aduse la țărm de ape

0

Cadavrele a 43 de migranți au fost descoperite pe coasta libiană și ar mai putea să apară și altele după ce o ambarcațiune s-a scufundat, a anunțat Crucea Roșie libiană, transmite AFP.

„Localnicii ne-au informat despre cadavrele care se aflau pe plajele din zona portului Zliten (la 160 kilometri est de capitala Tripoli). Acolo am descoperit inițial 25 de cadavre, iar apoi altele patru”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Crucii Roșii, Mohamad Al-Misrati, potrivit Agerpres.

Acesta nu a putut da detalii privind țările de origine ale persoanelor decedate, dar agenția oficială de presă a autorităților libiene de la Tripoli a precizat că migranții proveneau din mai multe țări din Africa.

Alte 14 trupuri neînsuflețite au fost găsite în apropierea orașului portuar Khoms (la 120 kilometri est de Tripoli), conform Crucii Roșii libiene. „Am primit informații că sunt cadavre pe plaja Siline” în apropiere de Khoms, a afirmat pentru AFP Fawzi Abdel-Aal, purtător de cuvânt al Crucii Roșii libiene la Khoms, și care a adăugat că ar fi vorba despre migranți originari din mai multe țări africane.

Conform surselor de la Crucea Roșie, victimele se aflau într-o ambarcațiune care a naufragiat în apropiere de Zliten.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.