Dan Cristian Popescu, șapte întrebări pentru Gabriel Oprea!

0

Deputatul PNL, Dan Cristian Popescu, i-a adresat, prin Parlamentul României, mai multe întrebări vicepremierului Gabriel Oprea în contextul în care a trecut aproape o săptămână de la tragedia în urma căreia agentul de poliție Bogdan Gigina și-a pierdut viața, iar explicațiile privind activitatea din acea seară a ministrului Oprea se lasă încă așteptate.

Vă prezentăm în continuare comunicatul de presă remis de deputatul PNL, Dan Cristian Popescu:

„În condițiile în care deși a trecut aproape o săptămână de la tragedia în urma căruia agentul Bogdan Gigina și-a pierdut viața, ‎Ministrul Gabriel Oprea nu ne-a oferit nici până acum explicații referitoare la activitatea sa din acea seara. Asta în ciuda imenselor presiuni făcute de presă, de opinia publică, de opoziție și chiar de somația Președintelui Klaus Iohannis.

În ultimele zile, toți cetățenii cu care m-am întâlnit în colegiul meu de deputat, precum și la programul de audiențe m-au întrebat de ce noi, parlamentarii, nu luăm ‎atitudine și nu ne folosim de toate pârghiile pentru ca ministrul Oprea să fie obligat să ne ofere toate informațiile care i-au fost cerute.

Drept urmare,‎ asa cum am anunțat săptămâna trecută, în aceasta dimineață i-am adresat prin Parlamentul României următoarele întrebări:

 1. Care a fost programul dumneavoastră pe 20 octombrie seara?
 2. Este adevărat că vă întoarceți de la restaurant când a avut loc accidentul?
 3. De ce ați avut nevoie de coloană oficială? Unde vă deplasați?
 4. Care era viteza cu care se deplasa coloana oficială?
 5. Ați cerut vreodată ca o coloană oficială să depășească viteza legală? Dacă da, în ce context?
 6. La ce eveniment ați participat pe 21 septembrie, la ora producerii accidentului în care a fost implicat agentul Dorel Moraru, astfel încât să fie necesară constituirea coloanei oficiale care vă însoțea?
 7. Ați folosit vreodată personalul MAI pentru deplasări în scopuri personale sau de partid?

De asemenea, am formulat 2 întrebări și pentru Serviciul Român de Informații:

 1. A avut loc o întâlnire oficială la sediul SRI cu Vicepremierul Gabriel Oprea, în seara de 20 octombrie?
 2. Dacă da, în ce interval orar a avut loc această întâlnire?

Nu în ultimul rând, am adresat și Poliției Capitalei un număr de întrebări menite să facă lumină asupra cazului:

 1. Respectiva coloană oficială a fost constituită conform prevederilor legii? Dacă da, vă rugăm să precizați scopul deplasării și baza legală.
 2. Care a fost traseul coloanei oficiale din acea seara?
 3. În timpul acestei deplasări sau în vreo alta ocazie, Ministrul Oprea a cerut să se depășească viteza legală?
 4. Cine a dat ordin ca un motociclist să deschidă coloana oficială, având în vedere condițiile meteo și de trafic?
 5. Membrii familiei Ministrului Gabriel Oprea au fost vreodată însoțiți de mașini ale poliție, pentru fluidizarea traficului?”

În contextul în care declarația de presă a vicepremierului Oprea nu a oferit răspunsurile așteptate de toată lumea, Dan Cristian Popescu a remis un alt comunicat de presă pe care îl redăm în continuare:

„După cum știți, am urmarit cu mare interes discuțiile din spațiul public asupra accidentului în care agentul Bogdan Gigina și-a pierdut viața săptămâna trecută și m-am implicat activ în rezolvarea acestui caz.

Sunt profund dezamăgit de scurta și incompleta declarație de presă de la ora 11:00, a Vicepremierului Gabriel Oprea.

În presă și în mediul online apar din ce in ce mai multe ipoteze și speculații referitoare la activitatea sa din acea seară.

Ultima informație apărută pe „surse” este legată de faptul că domnul Oprea se afla în mașina cu înca 2 persoane în momentul producerii acicidentului.

La întrebarile pe care i le-am adresat în această dimineață în Parlamentul României, aș dori să mai adaug și: „cine erau persoanele care l-au însoțit în seara de 20 octombrie?”.

Cred că răspunsul la această întrebare este foarte important, deoarece acele persoane pot fi chemate ca martori în ancheta derulată de Parchet. De asemenea, ele pot ieși public să ofere lămuriri despre activitatea la care au luat parte în acea seară, precum și condițiile în care s-a deplasat coloana oficială”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.