Erdogan își intensifică discursul înaintea alegerilor

0

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan (islamo-conservator), a făcut apel luni la minoritatea kurdă din țară să nu susțină Partidul Democratic al Popoarelor (HDP, prokurd) la alegerile legislative de duminica viitoare, acuzând formațiunea că este complice cu rebelii kurzi, relatează AFP.

”Fac apel la populația din întreaga regiune. Dacă nu le veți da o lecție pe 1 noiembrie celor care se bazează pe această organizație teroristă (Partidul Muncitorilor din Kurdistan, PKK), atunci când o veți face ?”, a declarat Erdogan într-un discurs în fața unor aleși locali la Ankara. ”Ei îndrăznesc să vorbească despre pace (…). Pentru voi pacea înseamnă sânge”, a adăugat el vizând, fără să-l numească, partidul HDP.

De mai multe săptămâni, Erdogan acuză acest partid că este ”complice” cu PKK, care și-a reluat campania de atentate împotriva forțelor turce de securitate. Peste 150 de polițiști sau soldați au fost uciși în cursul acestor operațiuni, la care armata turcă a ripostat bombardând PKK în bazele sale situate în nordul Irakului.

Erdogan a promis luni că represaliile vor continua și după alegeri, atât timp cât organizația nu renunță la arme și nu se retrage din Turcia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.