Festival dedicat pianistei Clara Haskil

0

Festivalul de muzică clasică “Clara Haskil” îi aduce anul acesta la Sibiu pe pianistulAlexander Schimpf şi pe actriţa Maia Morgenstern. Cele 7 concerte sunt programate în sala Thalia de luni, din 26 octombrie până în 2 noiembrie.

Printre artiştii care vor aduce un omagiu pianistei Clara Haskil se numără Tiberiu Soare, Cristian Budu, Mauro la Conte, precum şi Alina Azario, organizatorul evenimentului.

În acest festival, practic, încercăm să punem accentul pe muzica de cameră. Muzica de cameră nu cred că este cea mai prizată în România dar eu cred că, în general, muzica clasică nu ar putea fi completă fără muzica de cameră. Calitatea muzicii  dar și repertoriul de predilecție al Clarei Haskil, care era cel cameral, cred că sunt elementele care se îmbină se leagă și care permit, sper, acestui festival să crească în timp. ( Alina Azario, organizatorul evenimentului)

Clara Haskil a fost o artistă de origine română, care şi-a întrerupt cariera brusc, la vârsta de 19 ani, din cauza unor probleme grave de sănătate.

Ea a reuşit abia la vârsta de 50 de ani să îşi lanseze cariera în muzică, rămânând în istoria muzicală ca fiind o valoare esenţială a României.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.