Iohannis cere explicaţii în cazul morții poliţistului Bogdan Gigină

Share:

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat clarificarea cazului poliţistului care a murit, acum şase zile, în timp ce asigura traseul unei coloane oficiale, în care s-ar fi aflat ministrul Gabriel Oprea.

Atât premierul Victor Ponta, cât şi ministrul de Interne ar trebui să dea explicaţii urgent în cazul lui Bogdan Gigină, spune şeful statului.

Opinia publică aşteaptă lămuriri, şi îi poftesc de urgenţă în faţa microfoanelor pe domnii Ponta şi Oprea să dea aceste lămuriri. Şi nu mă refer aici la partea penală a accidentului în care, din nefericire, a murit un poliţist care a fost în timpul serviciului, ci mă refer la latura politică şi la lămuriri de ordin general.(Preşedintele Klaus Iohannis)

Pană la această oră, niciunul dintre cei doi demnitari nu a avut o reacţie publică la solicitarea preşedintelui. Doar ministerul de Interne a emis un comunicat, în care afirmă că reprezentanţii săi, inclusiv ministrul Gabriel Oprea, nu pot face declaraţii publice sau prezenta detalii pe acest subiect înainte de finalizarea anchetei.

PNL cere demisia sau demiterea vicepremierului. Senatorul Puiu Haşotti a declarat că, în cazul în care nu va întâmpla acest lucru, va solicita conducerii Partidului Naţional Liberal ca senatorii şi deputaţii formaţiunii să intre în grevă parlamentară pe termen nelimitat.

UNPR, formaţiunea condusă de Gabriel Oprea, a emis, pe de altă parte, un comunicat în apărarea lui. Reprezentanţii partidului dezaprobă atitudinea celor despre care afirmă că încearcă să utilizeze în scop politic o dramă regretată de toţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.