Ponta, atac dur la Iohannis

0

Premierul Victor Ponta a avut o replică dură la adresa preşedintelui Klaus Iohannis după ce acesta îl acuzase că s-a dus în weekend la Sofia şi că nu a avut mandat să vorbească despre închiderea graniţelor pentru refugiaţi.

Premierul Victor Ponta îi dă o replică dură preşedintelui Iohannis, după ce şeful statului l-a criticat pentru că a angajat România fără mandat, în urma discuţiilor despre refugiaţi de la Sofia, alături de premierul Bulgariei şi cel al Serbiei, relatează Romaniatv.net.

„Vreau să mai stabilim un lucru. Problema nu e ce spune domnul Iohannis, problema e că nu face nimic. Eu, ca premier,am datoria faţă de români să discut cu parteneri regionali pe cea mai mare provocare a Europei. Ca şef al Guvernului, trebuie să am grijă ca politicile noastre să fie eficiente şi cunoscute pe plan european. Dumneavoastră ştiţi ce a făcut domnia să la Bruxelles? Merge acolo, cum se spune, ca surda la hora. Cum s-a dus, aşa s-a şi întors. Grija mea e că poziţia României să fie cunoscută pe plan extern. Restul, povestea cu mandatul, dacă nu ar fi de ras ar fi de plâns. De fiecare dată domnul Băsescu îi întinde o capcană şi domnul Iohannis, fiind doar arogant şi nimic mai mult, cade în capcană. Păi ce, sunt viceprimar la Sibiu să-i cer voie? Domnul Iohannis nu ştie nimic din ce am vorbim la Sofia. Ar trebui să se informeze mai întâi”, a declarat Ponta.

Duminică, Iohannis l-a criticat pe Ponta pentru că a declarat, la Sofia, că România îşi va închide graniţele în faţa refugiaţilor dacă şi Germania va proceda în acest fel.

„Există o tendinţa pe plan european, începută de Ungaria, dar care poate continuă, de a-şi închide graniţele. Datoria mea este faţă de cetăţeni. Am mers să discut cu principalii parteneri pe plan extern. Suntem solidari cu obligaţiile noastre europene, dar dacă toţi ceilalţi îşi închid graniţele, nu o să fim de acord că toţi refugiaţii să rămână în Serbia, Bulgaria şi România. Vreau să ştie toţi cetăţenii României că am luat măsuri şi pe plan naţional. La ora 13 avem o întâlnire cu reprezentanţii coaliţiei. Faptul că noi colaborăm este un lucru foarte bun pentru cetăţii din cele trei ţări. Mesajul meu este de calm, că nu vom fi într-un pericol real”, a mai declarat Ponta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.