275 de morți în urma cutremurului din Pakistan și Afganistan

Share:

Echipele de salvatori au venit în ajutorul victimelor cutremurului de proporţii care s-a produs în Afganistan şi Pakistan.

Cel puţin 275 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului cu magnitudine de 7,5 grade. Operaţiunile de salvare se află în curs de desfăşurare, „au fost furnizate corturi, pături şi saltele„, a afirmat Latif ur Rehman, oficial pakistanez al autorităţii care gestionează desfăşurarea operaţiunilor în caz de dezastru. Autorităţile militare şi civile din Pakistan au pus la dispoziţie mai multe elicoptere pentru a evalua situaţia şi a desfăşura misiuni de salvare.

Institutul american de geofizică (USGS) a revizuit în jos magnitudinea seismului, de la 7,7 la 7,6, apoi la 7,5 grade. Departamentul pakistanez de meteorologie a evaluat, la rândul său, magnitudinea la 8,1 grade. Cutremurul a fost resimțit în capitalele Indiei, Afganistanului și Pakistanului, făcând să se clatine clădirile timp de aproape un minut și determinând oamenii să iasă în stradă.

Potrivit unor surse spitalicești citate de AFP, peste o sută de persoane au fost rănite în Valea Swat, în Pakistan. Reuters, care citează tot surse medicale, scrie că s-au înregistrat și doisprezece decese.

Cutremurul s-a produs la șase luni după cel devastator înregistrat la 24 aprilie în Nepal, cu magnitudinea de 7,8, unde mii de oameni și-au pierdut viața și aproape un milion de locuințe au fost distruse. De asemenea, un cutremur cu magnitudinea de 7,6 grade s-a produs în nordul Pakistanului cu zece ani în urmă, la 8 octombrie 2005, ucigând aproximativ 75.000 de oameni.

Pakistanul este afectat foarte frecvent de cutremure. La 8 octombrie 2005, un cutremur cu magnitudinea 7,6 s-a soldat cu peste 73.000 de morţi, iar 3,5 milioane de persoane au rămas fără adăpost, în principal în partea pakistaneză a Kashmirului (nord-est).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.