Inspector vamal, reţinut de DNA

0

Procurorii DNA au dispus, luni, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Cărămidaru Ion, inspector vamal (consilier superior) în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești – Direcția Regională Vamală Ploiești, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită în formă continuată şi trafic de influență.

Procurorii DNA îşi justifică acţiunea penală prin faptul că în perioada 18.07.2015 – 29.07.2015, Cărămidaru Ion, în calitate de inspector vamal (consilier superior) în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești – Direcția Regională Vamală Ploiești, a solicitat și primit cu titlul de împrumut, de la un om de afaceri (denunțător în cauză) la care fusese desemnat să efectueze un control vamal, suma de 5.500 lei, în mai multe tranșe, relatează Romaniatv.net.

Această sumă de bani a fost cerută în legătură cu activitatea de control desfășurată de inculpat, în sensul de a o exercita contrar îndatoririlor sale de serviciu, într-un mod favorabil firmei verificate.

În același context, la data de 15 august 2015, Cărămidaru Ion a pretins de la același om de afaceri suma de 2.000 euro, bani din care 1.000 euro erau pentru sine, iar alți 1.000 euro erau destinați unei persoane din cadrul instituției abilitate, să aprobe actul său de control, la care urma să intervină în acest scop și pe lângă care a lăsat să se creadă că are influență.

Marţi, Cărămidaru Ion urmează să fie prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.