Iohannis îi cere demisia lui Gabriel Oprea

Share:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că s-a întâlnit cu vicepremierul Gabriel Oprea luni seară şi l-a sfătuit să demisioneze, arătând că întreaga comunicare pe tema accidentului suferit de poliţistul Bogdan Gigină a fost „catastrofală”.

”Având în vedere că opinia publică este foarte preocupată de evenimentul de săptămâna trecută, accidentul în care din nefericire a murit un poliţist la datorie, am avut o intervenţie ieri şi în continuare astăzi l-am invitat pe vicepremierul Gabriel Oprea la o discuţie fiindcă am dorit să primesc lămuriri. Am avut o discuţie în cursul serii şi l-am sfătuit pe Gabriel Oprea să îşi dea demisia. Ce va face domnul Oprea va decide şi probabil va face şi un anunţ public”, a anunţat preşedintele Iohannis, luni seară.

Şeful statului a mai spus că principalul argument pentru care l-a sfătuit pe ministrul Afacerilor Interne să demisioneze a fost ”proasta gestionare a acestei crize”, arătând că toată comunicarea pe această temă a fost ”catastrofală”. ”Proasta gestionare a crizei. Într-o astfel de criză apare foarte multă emoţie şi opinia publică are dreptul la informare şi la luări de poziţie din partea celor implicaţi şi a şefilor celor implicaţi. Întreaga comunicare pe acest accident a fost catastrofală. Pe această latură politică i-am dat sfatul domnului Oprea. Nu m-am lămurit la partea penală, ci strict la chestiunea de politică publică”, a afirmat preşedintele, întrebat care au fost argumentele pentru care l-a sfătuit pe Gabriel Oprea să demisioneze.

El a fost întrebat dacă ştie ce s-a întâmplat în seara accidentului, dacă a cerut instituţiilor abilitate un raport complet şi dacă ministrul Oprea se afla într-o situaţie de urgenţă pentru a se justifica acea coloană oficială.

Şeful statului a spus că el cunoaşte doar situaţia relatată de Gabriel Oprea.

”Eu cunosc aspectele relatate chiar de domnul Oprea, dar restul circumstanţelor nu trebuie elucidate de serviciile secrete, ci de procurori. Aştept rezultatele acelei anchete”, a răspuns Klaus Iohannis, precizând, răspunzând unei alte întrebări, că nu l-a întrebat pe Oprea cât de des recurge la coloană oficială.

Întrebat, de asemenea, dacă i-a dat un termen ministrului Oprea până la care să demisioneze, Iohannis a spus că nu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.