Adam Crăciunescu turează motoarele (profitului) la Romsilva!

0

Cotidianul Cronica Română a dus în ultimii ani o campanie extrem de dură la adresa politizării din instituțiile de stat. Nu puține au fost cazurile în care în fruntea unor instituții au fost numite, pe criterii eminamente politice, non-valori al căror singur merit era carnetul de partid și susținerea din partea unui lider politic sau a altuia.

Cu toate acestea,există, și profesioniști care au reușit să performeze în domeniile lor de activitate și, mai mult, în fruntea unor regii naționale. Cazul Adam Crăciunescu, directorul general al Romsilva, cel care de aproape patru ani performează în fruntea Romsilva este grăitor. Profitul Romsilva care a crescut de la 30 de milioane de lei în 2012 în momentul numirii sale în funcția de director general, la peste 150 de milioane de lei în 2014, arată în modul cel mai elocvent că atunci când se vrea un lucru, iar cel care vrea să facă acest lucru se și pricepe, performanța este iminentă.

Despre Adam Crăciunescu s-au scris multe. Mulți l-au atacat de-a lungul vremii. Când îți faci treaba, devii incomod. Când nu ai timp de scandaluri și jocuri murdare devii o țintă a celor care te vor manipulat, manevrat, timorat, schimbat din funcție! Spre cinstea sa, Adam Crăciunescu a continuat din prima zi a mandatului de director general al Romsilva să facă ceea ce știe: să muncească! Să arate că profitul poate fi realizat, multiplicat, dacă îți respecți, înainte de toate, meseria și colegii!

Acest om, o spun colegii săi din toată țară, este un profesionist desăvârșit. Ești cel mai bun prieten al lui dacă îți faci treaba și devii un inamic dacă încerci să-i înșeli încrederea! Când lucrezi de o viață în silvicultură, când treci prin toate etapele profesionale, începând cu cea de inginer silvic, inginer silvic principal, șef Ocol Silvic, Șef Direcție Silvică, până la cele de secretar de stat în Ministerul Agriculturii și director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, lucrurile devin explicabile, iar performanțele manageriale iminente!

Cu o echipă ambițioasă în jurul său, Adam Crăciunescu continuă să ducă un război dur împotriva celor care defrișează, în disprețul legilor, pădurile României. Controalele sale în teritoriu, multe inopinate, a condus la creșterea vigilenței angajaților din subordine. Din păcate, nu există pădure fără uscături, iar în Romsilva există și angajați care nu fac cinste instituției. Cu toate acestea, Crăciunescu nu iartă când situația o impune!

Într-o presă în care știrile negative aduc audiență maximă, poate a venit vremea ca și știrile pozitive, bilele albe, laudele la adresa unor persoane și instuții, atunci când situația o impune, să se regăsească mai des!

Nu l-am cunoscut pe Adam Crăciunescu. Văd, însă, că Romsilva merge cu motoarele profitului în plin în mandatul său! Știu ce spun unii dintre colegii săi. Când te comporți ca un profesionist ești privit ca un profesionist! Și, credeți-mă, nu este puțin într-o țară în care administrația este politizată până la cangrenă, iar rezultatele lipsesc cu desăvârșire!!

I.Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.