Lista laboratoarelor de analize pentru tratament fără interferon

0

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a publicat, pe pagina sa de internet, lista laboratoarelor unde pacienţii cu boli hepatice îşi pot face gratuit investigaţiile necesare la dosarul pentru aprobarea terapiei fără interferon.

Tot aici sunt afişate precizări cu privire la testările efectuate şi la criteriile de includere în tratament.

Lista celor 50 de laboratoare din ţară unde pacienţii îşi pot face gratuit, pe bază de voucher, investigaţiile necesare la dosarul pentru aprobarea tratamentului fără interferon a fost publicată pe site-ul oficial al CNAS.

Voucherul este tipărit în trei exemplare. Unul va rămâne la medicul curant, unul va fi anexat la dosarul pacientului, iar al treilea va rămâne la laboratorul de analize care a efectuat investigaţiile paraclinice.

Pentru a putea intra în posesia voucherului, pacientul trebuie să se prezinte la una din clinicile agreate cu o trimitere de la medicul de familie. În plus, pacientul trebuie să fie asigurat şi va semna un angajament privitor la menţinerea calităţii de asigurat pe perioada tratamentului.

De asemenea, pacientul va semna un consimţământ informat prin care îşi asumă răspunderea pentru urmarea strictă a tratamentului timp de 12 săptămâni.

Pentru reuşita terapiei, prima condiţie este ca medicamentele să fie luate zilnic, obligatoriu la oră fixă şi în cursul mesei. Într-o primă etapă vor beneficia de aceste terapii noi 5.000 de pacienţi aflaţi în stadii avansate de boală care nu mai răspund la alte terapii.

Tratamentul fără interferon pentru bolile hepatice oferă şanse de vindecare de aproape 100%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.