Cresc salariile din învățământ de la 1 decembrie

0

Salariile de bază din sistemul românesc public de învăţământ cresc de la 1 decembrie cu 15%.

Potrivit unui proiect întocmit de Ministerul Educaţiei, vor beneficia de această majorare personalul didactic, auxiliar şi nedidactic din şcoli şi universităţi de stat, inspectorate şcolare, minister şi instituţii subordonate acestuia.

Modificarea se va face la cuantumul din noiembrie 2015. Documentul se află acum în dezbatere publică. Măsura se referă la aproape 360.000 de persoane în total.

Actul normativ ar urma să completeze OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.

Același proiect arată că, de la aceeași dată, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul nedidactic din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, unitățile conexe ale învățământului preuniversitar de stat, instituțiile de învățământ superior de stat și din bibliotecile centrale universitare crește tot cu 15% în raport cu luna noiembrie.

De altfel, la jumătatea lunii octombrie, ministrul Sorin Cîmpeanu anunța că tot personalul din învățământ va beneficia de o creștere salarială de 15% de la 1 decembrie, pe lângă cele primite în acest an, astfel că pe 2015 majorările din acest sector ajung în medie la 26,7%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.