George-Adrian Dincă, un profesionist la șefia Registrului Auto Român!

Share:

Cotidianul Cronica Română a dus în ultimii ani o campanie extrem de dură la adresa politizării administrației publice. Nu puține au fost cazurile în care în fruntea unor instituții au fost numiți, pe criterii eminamente politice, yesmeni al căror singur merit era carnetul de partid și susținerea din partea unui lider politic sau a altuia.

Cu toate acestea, există, și profesioniști care au reușit să performeze în domeniile lor de activitate. Directorul general al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, este unul dintre aceștia. Vreau să menționez, însă, de la început că nu l-am cunoscut pe acest om…

Dincă a preluat funcţia de director general al RAR la jumătatea lui 2012, după ce anterior a fost, timp de trei ani, şef al departamentului de transport din cadrul aceleiaşi instituţii. De altfel, el lucrează în cadrul Registrului Auto Român de circa 12 ani, aceasta fiind instituţia în care şi-a şi început cariera, ca inginer. De-a lun­gul timpului, el a ocupat, pe rând, funcţii precum cea de şef de colectiv şi cea de şef de serviciu în cadrul Registrului Auto Român.

George-Adrian Dincă este inginer mecanic de meserie, absolvent al Facultăţii de Transporturi din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti. El mai deţine o diplomă de masterat în sisteme inteligente în transporturi de la aceeaşi instituţie de învăţământ superior, dar este şi absolvent al mai multor cursuri, printre care cel de expert în achiziţii publice, de managementul şi protecţia informaţiilor clasificate sau de managementul afacerilor interne.

În prezent, Dincă conduce o instituţie care are circa 1.600 de angajaţi.

Despre George Adrian Dincă s-au scris multe. Mulți l-au atacat de-a lungul vremii. Când îți faci treaba, devii incomod. Când nu ai timp de scandaluri și jocuri murdare devii o țintă a celor care te vor manipulat, manevrat, timorat, schimbat din funcție! Spre cinstea sa, Dincă a continuat din prima zi a mandatului de director general al RAR să facă ceea ce știe: să muncească! Să arate că profitul poate fi realizat, dacă îți respecți, înainte de toate, meseria și colegii!

Cu o echipă ambițioasă în jurul său, George Adrian Dincă continuă să ducă un război dur împotriva celor care încearcă să încalce legea. Controalele sale în teritoriu, multe inopinate, au condus la creșterea vigilenței angajaților din subordine. Din păcate, nu există pădure fără uscături, iar la Registrul Auto Român există și angajați care nu fac cinste instituției. Cu toate acestea, Dincă nu iartă când situația o impune!

Într-o presă în care știrile negative aduc audiență maximă, poate a venit vremea ca și știrile pozitive, bilele albe, laudele la adresa unor persoane și instuții, atunci când situația o impune, să se regăsească mai des! Iar George Adrian Dincă rămâne un profesionist care știe ce face și face ce știe!

Iar volumul de muncă al angajaților RAR este uriaș. Angajații RAR au inspectat, spre exemplu în 2014, 77.095 vehicule, aproape 56% dintre acestea primind vot negativ de la specialiștii instituției.

De menționat faptul că Registrul Auto Român (RAR) este organismul tehnic de specialitate desemnat de Ministerul Transporturilor ca autoritate competentă în domeniul vehiculelor rutiere, siguranţei rutiere, protecţiei mediului înconjurător şi asigurării calităţii.

Bugetul de venituri şi cheltuieli al RA Registrul Auto Român (RAR) prevede pentru acest an venituri totale de 293 mil. lei şi un profit de 55,98 mil. lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.