Gerea crede că IMM-urile vor fi stimulate

Share:

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea, ministrul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, a afirmat că măsurile privind reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5% și introducerea unui sistem de impozitare diferențiat pentru microîntreprinderi, care vor veni în completarea Codului Fiscal adoptat în Parlament și vor fi aplicate de la 1 ianuarie 2016, vor fi un stimulent pentru IMM-urile din România.

‘Măsura de reducere a impozitului pe dividende are în vedere creșterea investițiilor și favorizarea dezvoltării societăților de tip holding. A fost o solicitare expresă a mediului de afaceri și care, deși fusese inițial trecută în Codul Fiscal, a fost amânată din cauza unor incluziuni politice care nu își aveau rostul pentru anul 2017. Ea are însă un rol bine determinat în filosofia care a stat la baza construcției Codului Fiscal. Va avea o contribuție majoră în încurajarea păstrării în țară a capitalului românesc și dinamizarea procesului de repatriere a capitalului românesc.

În plus, majorarea plafonul de încadrare în categoria ‘microîntreprindere’ de la 65.000 euro la 100.000 euro cifră de afaceri pe an fiscal și introducerea sistemului de cote de impozitare diferențiate, în funcție de numărul de salariați, între 1% și 3%, are ca scop încurajarea nașterii de locuri de muncă în zona microîntreprinderilor și scoaterea în zona oficială a veniturilor prin eliminarea evaziunii’, a precizat ministrul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri.

Andrei Gerea a arătat că aceste măsuri au fost susținute în mod constant de ALDE în interiorul coaliției de guvernare, pentru că au rolul de a completa un alt set de măsuri liberale deja adoptate, menirea acestora fiind de a consolida un mediu de afaceri prietenos și competitiv, care să atragă noi investiții și să le consolideze pe cele care sunt deja derulate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.