Merkel vrea semnarea rapidă a tratatului de investiții UE-China

0

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi, la Beijing, că are încredere în dezvoltarea economiei chineze, după o întâlnire cu premierul chinez Li Keqiang, transmite Reuters.

China și Europa ar trebui să realizeze un studiu de fezabilitate privind discuțiile asupra unui acord de liber schimb cât mai repede posibil, a spus prim-ministrul chinez în timpul întâlnirii cu cancelarul german.

Li Keqiang a subliniat de asemenea că țara sa ar fi o piață uriașă pentru Germania, putând învăța în același timp de la industria germană.

Angela Merkel a declarat la rândul său că Germania susține o semnare ‘extrem de rapidă’ a tratatului de investiții UE-China, care ar deschide calea pentru un studiu de fezabilitate privind discuțiile asupra unui acord de liber schimb. În cadrul unei ceremonii supervizate de cei doi lideri, China și Germania au semnat un acord-cadru pentru cooperare strategică între compania Volkswagen și Industrial and Commercial Bank of China (ICBC).

ICBC este cea mai mare bancă din China în funcție de active, în timp ce Volkswagen este cea mai bine vândută marcă auto în China.

Cu ocazia vizitei Angelei Merkel la Beijing, companiile chineze au făcut o comandă de 130 de avioane Airbus în valoare de 17 miliarde de dolari, a precizat pentru DPA un oficial al Airbus. „Este una dintre cele mai mari comenzi făcute vreodată de China” de la Airbus, a spus oficialul citat.

De altfel, companii chineze și germane au semnat joi acorduri în valoare totală de zeci de miliarde de dolari. Merkel este însoțită în vizita sa de două zile în China de o delegație de 20 de oameni de afaceri. Cancelarul german urmează să se întâlnească joi și cu președintele chinez Xi Jinping.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.