Modificări în legislaţia privind distribuţia medicamentelor

Legislaţia românească referitoare la distribuţia medicamentelor de uz uman conţinea încă din 2008 multe dintre prevederile Ghidului european de bună practică în acest domeniu, care ar fi trebuit implementat în 2013.

Gabriela Ruja, inspector în cadrul Agenţiei Naţionale a Medicamentului, a explicat, în cadrul unei dezbateri, că noul ghid intrat a în vigoare în ţara noastră în luna iulie.

„A fost mult mai uşoară tranziţia pentru distribuitorii din România, pentru că toate aceste prevederi au existat deja în ghidul nostru. Am fost avansaţi la momentul 2008 şi atunci a fost efortul cel mai mare de aliniere la legislaţie pentru distribuitorii din România. Vechiul ghid se aplica fabricanţilor, distribuitorilor en gros, distribuitorilor paraleli şi exportatorilor. Deosebirea în noul ghid este că se aplică în plus şi celor care fac activităţi de brokeraj”, a spus Gabriela Ruja.

Potrivit noilor prevederi, brokerii de medicamente trebuie să fie înregistraţi la autoritatea competentă, respectiv Agenţia Naţională a Medicamentului, să deţină un sistem de management al calităţii şi să respecte prevederile legislaţiei în vigoare privind activitatea prestată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.