Rusia a testat o rachetă intercontinentală

Share:

Armata rusă a testat, miercuri, o rachetă intercontinentală, lansată din poligonul Pleseţk, situat în nord-vestul Rusiei, a anunțat Comandamentul forţelor strategice ruse, precizând că testul a fost un succes.

O rachetă balistică intercontinentală de tip Iars (n.red – SS-27 Mod. 2, conform terminologiei NATO) a fost lansată din Poligonul aerospaţial Pleseţk, situat la 800 de kilometri nord de Moscova, în nord-vestul Rusiei.

Testul a avut loc miercuri la ora 14.30 (13.30, ora României), a declarat, potrivit Itar-Tass, colonelul Igor Iegorov, purtătorul de cuvânt al Comandamentului forţelor strategice ruse.

Racheta a atins o ţintă situată în Peninsula Kamceatka, în Extremul Orient rus.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, rachetele de acest tip sunt echipate cu focos multiplu de tip RS-24, care sporeşte eficienţa atacurilor balistice intercontinentale. Focosul de tip RS-24 va fi elementul-cheie al capacităţilor balistice strategice ruse, precizează instituţia.

Statele Unite au efectuat acum o săptămână, în largul Marii Britanii, un test pentru interceptarea unei rachete balistice, verificând sisteme de tip SM-3, similare cu cele care vor fi instalate în România. Un obuz balistic fără încărcătură a fost interceptat cu un sistem de tip Aegis SM-3 maritim. Un sistem SM-3 terestru va fi instalat în baza antirachetă de la Deveselu (judeţul Olt).

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.