Rusia a testat o rachetă intercontinentală

0

Armata rusă a testat, miercuri, o rachetă intercontinentală, lansată din poligonul Pleseţk, situat în nord-vestul Rusiei, a anunțat Comandamentul forţelor strategice ruse, precizând că testul a fost un succes.

O rachetă balistică intercontinentală de tip Iars (n.red – SS-27 Mod. 2, conform terminologiei NATO) a fost lansată din Poligonul aerospaţial Pleseţk, situat la 800 de kilometri nord de Moscova, în nord-vestul Rusiei.

Testul a avut loc miercuri la ora 14.30 (13.30, ora României), a declarat, potrivit Itar-Tass, colonelul Igor Iegorov, purtătorul de cuvânt al Comandamentului forţelor strategice ruse.

Racheta a atins o ţintă situată în Peninsula Kamceatka, în Extremul Orient rus.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, rachetele de acest tip sunt echipate cu focos multiplu de tip RS-24, care sporeşte eficienţa atacurilor balistice intercontinentale. Focosul de tip RS-24 va fi elementul-cheie al capacităţilor balistice strategice ruse, precizează instituţia.

Statele Unite au efectuat acum o săptămână, în largul Marii Britanii, un test pentru interceptarea unei rachete balistice, verificând sisteme de tip SM-3, similare cu cele care vor fi instalate în România. Un obuz balistic fără încărcătură a fost interceptat cu un sistem de tip Aegis SM-3 maritim. Un sistem SM-3 terestru va fi instalat în baza antirachetă de la Deveselu (judeţul Olt).

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.