Șapte candidați pentru președinția FIFA

FIFA a anunţat, miercuri, într-un comunicat, că a primit şapte candidaturi la preşedinţia forului internaţional, inclusiv cea a lui Michel Platini, însă nu a menţionat nimic despre un al optulea dosar, cel al fostului căpitan al naţionalei din Trinidad-Tobago David Nakhid.
Astfel, şeicul Salmane Bin Ibrahim Al-Khalifa (Bahrain), Michel Platini (Franţa), prinţul Ali bin Al-Hussein (Iordania), Jerome Champagne (Franţa), Tokyo Sexwale (Africa de Sud), Musa Bility (Liberia) şi Gianni Infantino (Elveţia) au primit confirmarea că dosarele lor au ajuns la FIFA.
Comisia Electorală nu va analiza candidatura lui Michel Platini, atât timp cât acesta este suspendat, a menţionat FIFA. Preşedintele UEFA a fost suspendat 90 de zile din orice activitate legată de fotbal, de Comisia de Etică a FIFA, după ce justiţia elveţiană a deschis o anchetă cu privire la o sumă de bani pe care el a primit-o de la preşedintele forului mondial, Joseph Blatter. Acesta din urmă este suspectat că a efectuat o „plată neloială” de două milioane de franci elveţieni în favoarea lui Michel Platini. Banii au fost achitaţi în 2011, în prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini între 1999 şi 2002. Platini a făcut apel la acestă suspendare, informează fanatik.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.