ALDE, membru observator al Internaționalei Liberale

Alianța Liberalilor și Democraților din România (ALDE) a devenit membru observator al Internaționalei Liberale, în urma unui vot dat în cadrul celui de-al 60-lea Congres al organizației, care se desfășoară în Mexic.

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri Agerpres de ALDE, acceptarea în Internaționala Liberală reprezintă o etapă importantă a proiectului politic liberal și european al partidului.

„Procedura pentru accederea ALDE în Internaționala Liberală este începută. ALDE are acum statutul de membru observator, urmând ca din 2017 să obțină statutul de membru cu drepturi depline”, se arată în comunicat.

ALDE a fost reprezentat la Congresul Internaționalei Liberale de către Cristian Dima, vicepreședinte la nivel național și președinte executiv al filialei Galați.

Potrivit comunicatului, ALDE a beneficiat de susținerea președintelui de onoare al Internaționalei Liberale, Hans Van Baalen, și de cea a președintelui Juli Minoves Triquell.

„ALDE și-a reiterat în cadrul Congresului determinarea de a lupta pentru promovarea valorilor și principiilor liberale în România, valori care au la bază drepturile și libertățile individului. De asemenea, avem toată încrederea și speranța că ALDE își va consolida poziția de cea de-a treia forță politică a României. Primul lucru care ne certifică poziția de a treia forță politică este dat de rolul pe care ni-l asumăm în societate, ALDE fiind un partid care susține teme importante pentru societatea românească. În urma deciziei Congresului Internaționalei Liberale, ALDE și-a definitivat și consolidat poziția de singurul partid liberal din România”, se mai arată în comunicatul ALDE.

O delegație ALDE, condusă de copreședinții Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin, va participa la sfârșitul lunii noiembrie la Congresul Partidului Alianța Liberalilor și Democraților din Europa (ALDE Party), care va avea loc la Budapesta și va reuni cei mai importanți lideri liberali europeni. În cadrul Congresului de la Budapesta, ALDE va primi statutul de membru cu drepturi depline al ALDE Party, se menționează în comunicat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.