Cele mai amare alimente din lume, benefice pentru sănătate

0

Alimentele amare pot fi considerate neplăcute la gust, însă ele impulsionează purificarea naturală a organismului și favorizează arderile rapidе.

Aceste alimente ajută digestia şi îmbunătățesc nivelul de energie şi rezistenţă.

Curcuma se numără printre cele mai amare alimente. Acest condiment indianajută la purificarea sângelui, regenerează celulele ficatului şi reduce inflamaţia. Este foarte amar și se recomandă utilizarea sa cu măsură. Curcuma este adecvată pentru sportivi, deoarece ajută la recuperarea musculară.

Varza creaţă este regina legumelor. Conţine multe vitamine, calciu şi antioxidanţi şi este inclusă în meniul restaurantelor de lux, fiind considertă o delicatesă. Se serveşte cu ulei de măsline. Cafeaua este o băutură amară, însă deosebit de preţioasă, cu cele mai multeproprietăţi antioxidante, care purifică ficatul şi colonul. Cafeaua conține teobromină și cafeină, care cresc fluxul de bilă și dilată vasele de sânge.

Pepenele amar este popular în regiunea tropicală din Caraibe, Africa și Asia. Această legumă arată ca un castravete cu coajă dură şi este un ingredient important în dieta localnicilor care sunt renumiţi pentru longevitatea lor. Compușii biochimici din pepenele amar au proprietăţi antibacteriene care purifică sângele şi ajută la întărirea sistemului imunitar. El poate fi consumat crud, fiert, prăjit.

Anghinarea de Ierusalim, cunoscută, de asemenea, sub numele de topinambur sau rădăcina soarelui este un alt aliment amar, însă deosebit de benefic pentru sănătate. Este bogată în inulină, oligozaharidă ce conține fructoză care controlează zaharurile din organism. Deși nu crește energia din organism, anghinarea îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi ţine sub control glicemia. Ea conține fier, magneziu şi vitamina C.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.