Familia lui Bercea Mondial, peste 25 de ani de închisoare

0

Pedepse grele pentru membrii clanului Bercea în dosarul de şantaj la Mircea Băsescu. Cea mai mare condamnare a primit-o Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, care ar putea sta după gratii aproape 13 ani.

Peste 25 de ani de închisoare au primit în total cei patru membri ai familiei Anghel pentru şantajarea lui Mircea Băsescu. Decizia de ieri nu este însă definitivă.

Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, a fost condamnat de magistrați la 12 ani, 11 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare și la plata unor despăgubiri în valoare de 3.000 de euro.

Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, a primit o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni și la plata unor despăgubiri de 1.500 de euro.

Fănica Anghel, soţia lui Bercea, va petrece după gratii, dacă decizia nu este contestată, 3 ani şi 9 luni. Izaura Anghel, fiica lui Bercea, a fost condamnată la 4 ani, 5 luni şi 10 zile și la plata unor despăgubiri în valoare de 2.500 de euro.

Fiul lui Bercea, Florin Anghel, a primit şapte ani şi opt luni, la care s-au adăugat alţi cinci ani şi trei luni din dosarul în care a fost condamnat şi Sandu Anghel pentru că şi-a înjunghiat un nepot. Şi fiica lui Bercea, Izaura; şi ginerele lui, Marius Constantin au primit peste patru ani cu executare; iar soţia lui Bercea – trei ani şi 9 luni cu executare.

Singurul din grupul anchetat care a scăpat cu o pedeapsă fără executare este Grinică Anghel. Acesta era minor la data comiterii faptei şi ar urma să fie supravegheat timp de şase luni de autorităţi. Toţi au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie constănţeni, sub acuzaţia de şantaj.

Ei i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu sute de mii de euro, pentru a nu dezvălui informaţii compromiţătoare despre el şi familia lui.

Avocatul fratelui fostului preşedinte a cerut şi despăgubiri în valoare de un milion de euro, însă prima sentinţă a decis să-i acorde doar 7 mii de euro. Inculpaţii nu şi-au recunoscut niciodată vina. Ei au spus tot că nu l-au şantajat pe Mircea Băsescu, ci doar au vrut să îşi recupereze banii pe care i-ar fi dat acestuia, ca să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.