Se închide circulația pe Transfăgărășan

0

Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România,începând de luni, 2 noiembrie, până în data de 30 iunie 2016, circulaţia rutieră va fi închisă pe DN7C (Transfăgărăşan), pe sectorul de drum cuprins între km. 104+000 (Piscu Negru) – km. 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă), în vederea evitării situaţiilor ce pot periclita siguranţa circulaţiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren).

De asemenea, de luni, 2 noiembrie, până în 31 martie 2016, circulaţia rutieră va fi închisă pe DN67C (Transalpina), între km. 34+800 – km. 79+200.

Drumul face legătura între oraşele Novaci, din judeţul Gorj, şi Sebeş, din judeţul Alba, fiind anual închis pe perioada iernii.

Termenul de redeschidere a drumului este 31 martie 2016, însă există posibilitatea ca acesta să fie prelungit din cauza vremii nefavorabile şi a acumulărilor mari de zăpadă.

În județul Cluj, pe DN1 (E60) Oradea – Cluj-Napoca continuă lucrările de asfaltare pe tronsonul kilometric 537 – 560, între localitățile clujene Poieni și Bucea.
Întrucât în zonele în care se lucrează circulația rutieră se desfășoară pe un fir, alternativ, este posibil ca în perioada următoare, până la încheierea lucrărilor, să apară probleme de fluență a traficului.

Circulația rutieră pe DN1C Gherla – Dej este întreruptă la kilometrul 49 din cauza unor lucrări de reparaţii la podul peste râul Someșul Mic, în zona localității clujene Buneşti (comuna Mintiu Gherlii).
Pe parcursul executării lucrărilor, traficul rutier se desfăşoară pe DN1C – varianta de ocolire a municipiului Gherla.
De asemenea, poate fi utilizat traseul alternativ DJ172F Gherla – Mintiu Gherlii – Mănăstirea – Dej.

Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.

În județul Vâlcea, în perioada 22 septembrie 2015 – 15 noiembrie 2015, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a unui viaduct, circulația rutieră pe DN7 va fi restricționată pe sectorul kilometric 200+615 – 200+815 (ieșirea din localitatea Călimănești către Sibiu). Traficul rutier se va desfășura alternativ, pe o singură cale, fiind dirijat de piloți de circulație pe timpul zilei și semaforizat pe timpul nopții.

Este de aşteptat ca vineri, 30 octombrie, circulaţia să se intensifice pe principalele drumuri naţionale şi pe autostrăzi.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, poliția recomandă conducătorilor auto să respecte limitele de viteză şi regulile privind efectuarea manevrei de depăşire.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.