17 morți în urma tragediei din club Colectiv rămân neidentificați!

0

Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a reunit sâmbătă dimineaţă, la Palatul Victoria, sub conducerea vicepremierului Gabriel Oprea. La ședință au fost prezenți reprezentanții tuturor ministerelor și autorităților centrale cu competențe în situații de urgență care au intervenit în cazul incendiului puternic produs vineri seară la Club Colectiv din Bucureşti, soldat cu 27 de morţi şi peste 180 de răniţi. Dintre morţi, 17 rămân încă neidentificaţi, iar dintre cei 146 de răniţi internaţi doar pentru cinci nu s-a stabilit încă identitatea. Bilanţul morţilor ar putea creşte, potrivit lui Raed Arafat, care a explicat că o parte dintre răniţi sunt în stare critică.

Sâmbătă dimineaţă mai erau 146 de răniţi internaţi în spitalele Floreasca, Universitar, Spitalul de Arşi, Elias, Bagdasar, Agripa Ionescu, Dimitrie Gerota, Spitalul Militar, Grigore Alexandrescu şi Budimex, cinci dintre ei rămânând neidentificaţi, potrivit secretarului de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat. Acesta a precizat că doar zece dintre tinerii care au murit în urma incendiului din Club Colectiv au fost identificaţi, relatează Româniatv.net.

La spitalele din Capitală au ajuns 184 de persoane, dintre care 88 cu ambulanţele care au preluat răniţi de la locul tragediei, iar restul cu mijloace particulare de transport. Dintre aceştia mai sunt spitalizaţi 146, dintre care 15 la Spitalul Floreasca, 24 la Spitalul Universitar, 27 la Spitalul de Arşi, 16 la Spitalul Elias, 6 la Spitalul Pantelimon, 8 la Spitalul Sf. Ioan, 12 la Spitalul Militar, 25 la Spitalul Bagdasar, 8 la Spitalul Colţea, 4 la Spitalul Grigore Alexandrescu, 2 la Budimex, 4 la Spitalul Agripa Ionescu, al SRI, şi 3 la Spitalul Dimitrie Gerota, al MAI.

„Dintre cei 26 de decedaţi în afara spitalului, mai erau 17 neidentificaţi. Din cei 146 internaţi, sunt 5 încă neidentificaţi şi se fac eforturi pentru stabilirea identităţii lor. La MAI nu există niciun document privind autorizarea activităţii desfăşurate în locaţia respectivă. Nu există documente prin care s-ar fi cerut aprobări din partea ISU pentru spectacol pirotehnic”, a declarat Raed Arafat.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat că acţiunea coordonată desfăşurată de structurile din cadrul MAI şi MS, cu sprijinul MApN şi SRI, s-a desfăşurat în mod „optim” şi a subliniat solidaritatea bucureştenilor care s-au grăbit spre centrele de transfuzii pentru a dona sânge în orele imediat următoare tragediei. Ministrul a precizat că pentru ziua de sâmbătă există deja rezervele necesare de sânge şi plasmă care ar trebui să fie administrate victimelor şi a făcut un apel la concentrarea eforturilor şi pentru zilele următoare. „Solidaritatea bucureştenilor este extraordinară, e de apreciat. Multi au venit inca de azi noapte si centrul de transfuzii s-a deschis încă de la 1.30 azi noapte. Pentru a nu creea aglomeraţie, e important sa concentram efortul si pentru zilele urmatoare. Să nu ne ducem toţi azi, pentru că în momentul de faţă e asigurat necesarul de sânge. Centrele de donare de sânge deschise sunt cele din strada Constantin Caracas, de la Spit Militar si Centrul de la Spitalul Universitar”, a punctat Nicolae Bănicioiu.Ministrul Sănătăţii a precizat că MApN a pus la dispoziţie două avioane pentru transport victime, care vor fi folosite în caz ca personalul medical va decide că este nevoie ca unele victime să fie transferate la alte spitale de arşi din ţară.

Primăria sectorului 4 a precizat, sâmbătă dimineața, că inspectorii din cadrul Direcției Inspecție și Control – Serviciul Inspecție Comercială au efectuat, pe 21 octombrie 2015, un control tematic la clubul Colectiv, unde au constatat că societatea deține, în termen de valabilitate, Acordul de Funcționare, Autorizația de Funcționare și Contractul de locațiune, aplicând însă o amendă pentru că „societatea desfășura activitate de alimentație publică cu personal necalificat în domeniul alimentar”.

„La data de 21.10.2015, inspectorii din cadrul Direcției Inspecție și Control — Serviciul Inspecție Comercială au efectuat un control tematic la operatorul economic sus — menționat care desfășura activitate de alimentație publică, conform Certificatului Constatator eliberat în data de 03.10.2014. În urma verificării documentelor s-a constatat că societatea deține Acord de Funcționare nr.3909/14.01.2015 (valabil până la data de 14.01.2016) și Autorizație de Funcționare nr.369/14.01.2015 (valabilă pe anul în curs). De asemenea, operatorul deține Contract de locațiune nr.124/30.09.2014 cu valabilitate până la data de 01.10.2017. Urmare a controlului efectuat s-a mai constatat că societatea desfășura activitate de alimentație publică cu personal necalificat în domeniul alimentar, fapta ce contravine prevederilor O.G. nr. 99/2000, rep., motiv pentru care a fost sancționată contravențional cu amendă”, se arată într-un comunicat al Primăriei sectorului 4.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.