Avion rus, cu peste 200 de persoane la bord, prăbușit în Egipt

Un avion civil rus Airbus-321, cu 217 pasageri și 7 membri ai echipajului la bord, s-a prăbușit sâmbătă în centrul peninsulei Sinai, în Egipt, a anunțat, într-un comunicat, biroul de presă al premierului egiptean Cherif Ismail, informează AFP și TASS.

Un înalt responsabil al Autorității egiptene pentru control al spațiului aerian a anunțat pentru AFP că legătura cu acest avion rus, care a decolat sâmbătă dimineața de pe aeroportul din stațiunea turistică Sharm el-Sheikh, s-a întrerupt deasupra pensinulei Sinai.

Potrivit agenției de presă TASS, înainte de a dispărea de pe ecranele radarelor, avionul rus a cerut permisiunea de a ateriza de urgență pe cel mai apropiat aeroport. Surse de la aeroportul internațional din Cairo au precizat că aparatul se afla la o altitudine de peste 9.000 de metri atunci când comandantul a luat legătura cu dispeceri de zbor și a cerut drept de aterizare din cauza unor defecțiuni la stația radio. Imediat după aceasta legătura cu avionul s-a întrerupt.

Potrivit altor informații, citate de TASS, avionul a reușit să iasă din spațiul aerian al Egiptului și a luat mai târziu legătura cu dispeceri turci.

Guvernul egiptean a convocat o reuniune de urgență, fiind deja înființată o comisie specială de anchetă.

Resturile avionului civil rus au fost descoperite în nordul peninsulei Sinai, informa anterior site-ul de știri egiptean Youm7, citat de RIA Novosti. Potrivit sursei citate, forțele de securitate egiptene au încercuit zona în care s-a prăbușit avionul, lângă orașul El-Arish din nordul peninsulei Sinai, iar zeci de ambulanțe au fost trimise la fața locului.

O sursă de informație din cadrul Rosaviația a precizat pentru RIA Novosti că aparatul Airbus-321 al companiei aviatice „Kogalâmavia”, care efectua cursa 9268 pe ruta Sharm el—Sheikh — Sankt Petersburg, a decolat de pe aeroportul egiptean la 6:21 (ora Moscovei) și peste 23 de minute a dispărut de pe ecranele radarelor. La bordul avionului se aflau 217 pasageri și 7 membri ai echipajului.

Portalul de știri egiptean Masrawi informează că aviația militară egipteană a fost alertată pentru a căuta avionul rus.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.