Ce i-a ucis pe tinerii din clubul Colectiv?

0

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au anunţat, sâmbătă dimineaţa, la ora 3.15, că principala ipoteză a producerii tragediei este incendiul şi nu o explozie. Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Acest lucru înseamnă, că, deocamdată, nu este acuzată nici o persoană şi că sunt cercetate doar faptele, informează Radio Constanța.

Se pare că tragedia a fost posibilă din cauza faptului că materialele folosite pentru izolarea fonică a clubului s-au aprins extrem de repede de la artificii sau de la efectele pirotehnice, iar flăcările s-au propagat cu aceeaşi repeziciune.

Informaţiile obţinute de noi arată că lucrările de amenajare şi de izolare acustică ar fi fost realizate, în perioada noiembrie-decembrie 2013, de societatea comercială Luxory Media SRL din Bucureşti. Firma în cauză comercializează materiale de acest fel, dar se ocupă şi de montarea lor, după cum arată o prezentare online.

Având în vedere relatările martorilor, conform cărora tavanul incintei s-a transformat extrem de rapid într-o mare de flăcări, este de presupus că lucrarea de la clubul Colectiv a fost realizată cu un burete care nu era rezistent la foc. Tavanul din „şipcă uscată” nu a ajutat, în mod cert, la stoparea propagării incendiului.

Este rolul autorităţilor să cerceteze dacă acest lucru se confirmă şi dacă cei implicaţi – firma amintită, managerii clubului etc – au respectat normele legale privind astfel de lucrări în localuri publice.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.