Directorul Centrului de Transfuzie face apel la donatori

Share:

Medicul hematolog Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sangvină din București, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres că, până în prezent, au venit suficienți donatori și că toți cei care așteaptă la coadă vor fi preluați dar a făcut, totodată, apel ca aceia care doresc să doneze sânge să vină și în zilele următoare pentru a evita aglomerarea și suprasolicitarea personalului.

Ea a mai precizat că în cazul în care personalul medical nu face nicio pauză, există riscul să apară eroarea medicală. „Mâine deschidem poarta, la opt dimineața. Nu pot să vă spun până la ce oră lucrăm astăzi, pentru că nu știu cât va dura până luăm toți donatorii care sunt aici. Pe toți îi vom lua. (…) Venim și mâine și luni”, a precizat ea.

Doina Goșa a mai precizat că, deocamdată, există suficiente rezerve de sânge pentru persoanele care au fost rănite în incendiul care a avut loc vineri noaptea la un club din Capitală.

Un cadru medical din Centrul de Transfuzie a precizat, pentru Agerpres, că personalul și-a început activitatea la ora unu dimineața și că până în prezent 450 de persoane au donat sânge. Ea a menționat că, până la ora 6,00 dimineața, cei care au donat au fost mai mult tineri, dar că ulterior au venit persoane din toate categoriile de vârstă.

În fața Centrului mai stau la coadă peste 200 de persoane care doresc să doneze sânge. O echipă de la Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge a venit cu începere de la ora 2,00 dimineața pentru a le oferi celor prezenți sticle cu apă, biscuiți, banane. De asemenea, cei prezenți sunt consiliați, deoarece mulți dintre ei nu știu că trebuie să mănânce înainte de a dona sânge.

Sunt prezenți, de asemenea, reprezentanții unui lanț de cafenele care pun la dispoziția celor prezenți ceai cald sau cafea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.