Udrea, citată de DNA într-un nou dosar

0

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri seară, la ieșirea de la DNA, că i s-a înmânat o citație pentru un alt dosar și că se consideră o persoană persecutată, anunțând că va face sesizări tuturor ambasadelor din România și tuturor instituțiilor internaționale care se ocupă de drepturile omului.

„Ca să vedeți că nu sunt paranoică. Surpriză! În timp ce nu se terminaseră actele de procedură în dosarul acesta, mi s-a înmânat o altă citație pentru un alt dosar. Cred că la DNA trebuie să se înființeze secția de urmărire penală a Elenei Udrea și asta i-am și spus doamnei procuror. Este evident că sunt o țintă pentru DNA și din acest moment mă consider o persoană persecutată și voi face sesizări tuturor ambasadelor din România și tuturor instituțiilor internaționale care se ocupă de drepturile omului (…) Pe bandă rulantă apar dosare despre Elena Udrea. Cred că DNA se ocupă de Elena Udrea și să arate, din când în când, că mai există și alte activități mai apare și alt personaj pe aici”, a afirmat Udrea.

Reamintim că fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea este cercetată sub control judiciar pe cauțiune, fiind stabilită suma de 5 milioane lei, a informat DNA.

Potrivit unor surse judiciare, măsura a fost luată după ce Parlamentul nu a încuviințat arestarea preventivă, iar controlul judiciar pe cauțiune este următoarea măsură raportat la gravitatea faptei.

„Luând cunoștință de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Camerei Deputaților, la 28 octombrie, a cererilor transmise de DNA (cerere de încuviințare a urmării penale, de reținere și de arestare preventivă), procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune (5.000.000 lei) față de inculpata Elena Udrea, în prezent deputat în Parlamentul României, care a îndeplinit, succesiv, în perioada decembrie 2008 — februarie 2012, funcțiile de ministru al Turismului, ministru interimar al Mediului și ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului. (…) Inculpatei Udrea i se atrage atenția că nedepunerea cauțiunii atrage înlocuirea măsurii cu alta mai gravă”, se arată într-un comunicat al DNA postat vineri seara pe site-ul DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Elena Udrea trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemată; să informeze cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la organul de poliție desemnat, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemată; să nu părăsească municipiul București, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului; să nu se apropie de ceilalți participanți la comiterea infracțiunii și martori și să nu comunice cu aceștia, direct sau indirect, pe nicio cale.

”Inculpatei Udrea i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, mai precizează DNA.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.