La Arad se construiește un nou spital județean

0

Un nou spital judeţean va fi contruit la Arad. Consiliul Judeţean Arad a aprobat astăzi acest proiect în cadrul şedinţei care prevede strategia de dezvoltare a unităţii medicale.

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea spune că au fost identificate și fondurile din care se poate ridica prima clădire.

”Dorința noastră este de a începe această construcție cu un modul pentru Oncologie. Am identificat sursa de finanțare, este vorba despre programul pe fonduri transfrontaliere România-Ungaria, program care așteptăm să fie aprobat de Guvernul României. Acolo, în cadrul proiectelor strategice, județul Arad, Consiliul Județean Arad are dreptul la un proiect, iar noi am decis ca acest proiect strategic să se realizeze în sănătate. Și acolo o să avem la dispoziție aproximativ 10 milioane de euro, bani din care vom putea construi primul modul din acest spital, practic o clădire pentru Oncologie. Ne dorim să fie un parteneriat cu Primăria Municipiului Arad. Primăria trebuie să ne ajute cu teren, pentru că avem teren disponibil. Specialiștii spuneau că este bine să fie undeva în zona autostrăzii. Poate să fie, de exemplu, în zona industrială de sud a municipiului, la ieșirea din Arad către Zădăreni”, a declarat Adrian Țolea.

Autorităţile asigură că sediul central al actualului Spital Judeţean, pentru a cărui modernizare s-au investit câteva milioane de euro, nu vor fi afectate de viitorul spital.

Spitalul Judeţean Arad este unitatea medicală cu cea mai mare răspândire în ţară, ce are imobile pe o rază de peste 85 de km.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.