Criza refugiaților va dura o generație!

Share:

Afluxul masiv de solicitanți de azil și de imigranți economici din Africa și Orientul Mijlociu este o provocare căreia Europa va trebui să-i facă față mulți ani de acum înainte, a avertizat, într-un interviu pentru DPA, ministrul italian de externe, Paolo Gentiloni.

„Cei care vorbesc despre soluții ușoare ar putea avea ceva succes propagandistic pe termen scurt, dar cred că cetățenii sunt suficient de maturi pentru a înțelege că va fi un fenomen care va dura o generație”, a spus șeful diplomației italiene. „Este o iluzie să credem că poate dispărea. Fenomenul migrației există, iar Europa trebuie să se ocupe de el unită”, a precizat Gentiloni, adăugând că orice altă soluție ar însemna pasarea responsabilității asupra vecinilor.
Criza migrației a produs diviziuni profunde în cadrul Uniunii Europene în ultimele luni, statele membre având poziții divergente asupra numărului de solicitanți de azil care ar trebui primiți și distribuiți în interiorul blocului comunitar.
În septembrie a fost adoptat un sistem de cote pentru relocarea din Italia și Grecia spre alte state din UE a 160.000 de refugiați. În același timp, s-a convenit să se înăsprească politicile împotriva imigranților economici. Gentiloni a recunoscut însă că se avansează greu în implementarea unor astfel de planuri — până acum au fost relocați mai puțin de 100 de refugiați din Italia și niciunul din Grecia. El a mai spus că va fi nevoie de pași mai îndrăzneți în viitor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.