Mesaj șocant al patronului unui club cunoscut din București!

0

Andrei Sosa, patronul clubului Expirat care funcţionează într-un subsol, ca multe alte localuri din centrul Capitalei, a mărturisit pe Facebook că de mai bine de 10 ani de zile a pus în pericol viaţa a mii de oameni, motiv pentru care a decis să închisă afacerea. „De astazi nu mai pot să-mi asum vieți”, a scris Sosa, potrivit Romaniatv.net.

După tragedia din clubul Colectiv, în care 30 de tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi peste 140 au fost răniţi, patronul clubului Expirat din Capitală a scris pe contul său de Facebook că îşi asumă faptul că timp de mulţi ani localul pe care l-a condus a funcţionat fără să respecte normele pentru siguranţa clienţilor.

Îmi cer scuze și imi asum,
Din 2003 am pus viața a mii de oameni in pericol. Weekend de weekend. Și cate-odata și in timpul săptamânii. Poate, sa-mi cumpăr un G-Klasse, poate că mai mult de atât nu m-a dus capul să fac… Am terminat o facultate tehnică, aș fi putut fi un bun inginer pentru patrie… M-am eșuat in „meseria” asta de cârcimar. Mi-am asumat cunoașterea in amănunt a tuturor legilor. Chiar daca eu ar fi trebuit, dupa calificarea mea să văd câți amperi sunt in tabloul de siguranțe și dacă poate să ia foc vreun cablu. Nici măcar asta n-am facut suficient de bine. Am avut destule „avarii: electrice in aștia 14 ani. Și mult imporvizatii… Cred că alături de Fire si Club A suntem cei mai vechi care încă mai funcționăm in București„, a scris Andrei Sosa.

Acesta a mărturisit că este prieten cu unul dintre patronii clubul Colectiv, despre care spune că va face ani grei de puşcărie. „Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Știu ca o sa facă mulți ani de pușcarie. Ar fi trebuit să mă ia și pe mine. Chiar dacă, pâna la experiența actuală, cred că am făcut aproape tot ce mă ducea capul„, a mai spus Sosa.

Patronul clubului Expirat se întreabă ce a făcut statului român cu cei aproape trei milioane de lei, bani pe care i-a băgat în vistieria statului sub formă de taxe şi impozite.

În alt context am facut un bilanț al taxelor pe care le-am plătit la statul Român doar în ultimii 5 ani – 2.700.000 lei. Ce a făcut statul cu banii aștia? Banii aștia sunt banii plățiti de fiecare care a băut o bere prin Expirat…

Am funcționat pe „propria răspundere” de 14 ani… Ne-a „tras cineva de urechi” in anii aștia? Știu și văd că funcționarii statului stau pe salarii de 2 lei și ar trebui să-și asume multe. Știți care e paradoxul – clădirea în care e Expiratul și Energiea este construită in 1913 ca o investiție privată de un doctor – Leonte Anastasievici. Este numele străzii pe care am parcat mașina la al 4-leal spital căutându-l pe Rugină – Spitalulul Municipal. Vă dați seama „câti bani făcea” un medic acum 100 de ani?

Știti cum se obține autorizația de funcționare de la primărie? Depui in ianuarie un teanc de acte, pe care oricum le ai – CUI, contract de închiriere, contract de gunoi, de dezinsectie, o taxă etc. Și prin aprilie se elibereză autorizația. Credeți-mă că un om cu 12 clase în maxim 20 minute poate să analizeze și sa dea o autorizație pe baza actelor cerute. Treabă de 20 minute in 4 luni…„, a mai precizat Andrei Sosa.

În ciuda faptului că manageriază o afacere de succes, Andrei Sosa a anunţat că Expirat se va închide, pentru că nu îşi mai poate asuma vieţi.

Nimeni nu iși asuma responsabilități. Și mă repet și mă pun în capul listei. Vrem demisii și așa ar trebui să facă niște oameni normali la cap. Încă nu conștientizâm conceptul de demisia de onoare. Nu implică asumarea vinovăției, ci asumarea unui sistem in care ești și care nu funcționează cum trebuie, nu neapărat din vina ta. Dar în care, la un anumit dat nu a funcționat. Eu îmi dau demisia. Expirat-ul din București se închide. De astazi nu mai pot să-mi asum vieți. Sau poate pot. Om vedea”, a anunţat Sosa.

Patronul Expirat a mai scris că luni dimineaţă 20 de poliţişti de la Poliţia Locală au venit în control.  „A venit mult anunțatul control de la Ponta. 20 de uniforme de la Poliția locala. O singură domnișoară de la ISU. Luni dimineața, înainte să merg la Rugină o sa trec sa văd dacă am greșit in „declarația pe propria raspundre”. Eu zic că nu. Nu a murit/ sau nu a pățit nimeni nimic grav in acești ani”, a scris Sosa.

Din partea politiei locale, după toate actele cerute am primit amenda 1000 lei ca mai aveam terasa deschisa (afara etau 8-10 grade). Principilul românesc al oricărei autorități că trebuie să dăm oricum amendă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.