Rezervele valutare ale BNR au crescut în octombrie

0

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României au depășit 31,5 miliarde euro, în octombrie, în creștere cu 8,61% față de luna precedentă, potrivit unui comunicat al BNR remis, luni, Agerpres.

În cursul lunii au avut loc intrări de peste 2,8 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice (inclusiv suma rezultată din emisiunea de euroobligațiuni a Ministerului Finanțelor Publice în valoare nominală de 2 miliarde euro), alimentarea contului Comisiei Europene (509 milioane euro) și altele.

De asemenea, au fost ieșiri de 353 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

‘La capitolul plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăsesc rambursări de capital din împrumutul de la Fondul Monetar Internațional pentru care Banca Națională a României a plătit circa 120 milioane echivalent euro. Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3.479 milioane euro’, informează BNR.

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 31 octombrie 2015 au fost de peste 35,1 miliarde euro, mai mari cu 8,16% față de luna anterioară.

Plățile scadente în luna noiembrie 2015 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 165 milioane euro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.