Atacurile palestinienilor asupra israelienilor se intensifică

0

Atacurile teroriste palestiniene asupra israelienilor prin înjunghiere s-au extins. Forţele de ordine intervin în primul rând pentru protejarea victimelor şi fac uz de armă atunci când este pusă în pericol viaţa acestora. S-au intensificat şi patrulele în locuri aglomerate. Un terorist palestinian a înjunghiat trei israelieni la Richon le Zion, în apropiere de Tel Aviv.

Agresorul, originar din Hebron, a încercat să înjunghie mai multe persoane.Poliţia a tras şi l-a rănit pe terorist.

În apropiere de Jenin doi palestinieni au încercat să înjunghie un soldat. Forţele de securitate au tras asupra lor, unul dintre aceştia a fost împuşcat mortal, iar al doilea a fost arestat. Presa palestiniană a publicat că cel împuşcat era în vârstă de 16 ani. În urmă cu două zile, la acelaşi punct de trecere, un palestinian a fost omorât în timp ce încerca să înjunghie un soldat.

La Ierusalim, în apropierea Porţii Jaffa, la intrarea în oraşul vechi, un bărbat arab a atacat cu o sticlă o femeie ghid turistic. Agresorul, în vârstă de 22 de ani, din Ierusalimul de Est, a fost arestat.În week-end Israelul a trimis în Cisiordania corpurile unor terorişti palestinieni din Hebron.

Ministrul apărării, Moshe Yaalon a declarat că restituirea corpurilor va continua dacă există garanţie că funeraliile se vor desfăşura în calm.

În caz contrar, vor fi îngropaţi în Israel. Se ia în considerare faptul că nerestituirea corpurilor teroriştilor poate duce la intensificarea tulburărilor, iar o escaladare a manifestaţiilor poate degenera grav.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.