ISU va putea închide cluburile cu probleme

Guvernul lucrează la un proiect de act normativ care ar putea fi aprobat în şedinţa de mâine referitor la regimul cluburilor, a anunţat premierul Victor Ponta la reuniunea grupului de lucru de la Palatul Victoria.

Executivul intenţionează să aprobe în şedinţa de guvern o hotărâre prin care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă poate controla, amenda şi închide toate localurile care nu corespund normelor de siguranţă. Este vorba atât de localurile care au autorizaţie de funcţionare, cât şi de cele care nu deţin o astfel de autorizaţie.

Clarificarea acestui aspect este necesară deoarece la ora actuală paradoxul face ca autorităţile să nu poată lua măsura legală a închiderii împotriva acelor locale care funcţionează fără autorizaţie.

Se discută şi despre posibilitatea modificării legislaţiei pentru ca localurile să nu mai poată obţine aprobare de funcţionare pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere din partea patronilor privind condiţiile de siguranţă oferite clienţilor.

Prin modificarea normativelor se doreşte şi stabilirea unor amenzi între 50 şi 100.000 de lei pentru localurile care nu funcţionează corespunzător. Informaţiile provin dintr-o întâlnire informală care a avut loc la Palatul Victoria şi care a fost prezidată de premierul Victor Ponta.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.