Legea achiziţiilor publice, adoptată până la sfârşitul anului

0

Pachetul legislativ privind achiziţiile publice trebuie să fie adoptat de parlament până la sfârşitul anului, astfel încât acesta să poată fi aplicat începând cu 1 ianuarie 2016, susţine ministrul de finanţe Eugen Teodorovici.

El afirmă că este nevoie de un cadru legislativ clar şi coerent care să reglementeze achiziţiile publice din România.

Ministrul de finanţe atrage însă atenţia că accentul trebuie pus şi pe resursa umană, astfel încât să existe oameni pregătiţi în sistem, cu o salarizare adecvată şi protejaţi de lege, aşa cum sunt şi auditorii.

„Pentru anul 2016 limita de cheltuieli pe care noi o avem aprobată de guvern este aceeaşi, nu s-a schimbat, în sensul că am renunţat la alte cheltuieli de care puteam să ne dispensăm pentru a putea să avem un astfel de stimul financiar pentru cei care sunt în sistem. FMI a cerut în mod expres pentru ANAF şi pentru marii contribuabili să fie o creştere salarială.

„De asemenea, Comisia Europeană a cerut pentru cei de la achiziţii publice, de la care se aşteaptă să pună la punct un sistem de achiziţii mult mai performant. Fără un astfel de stimul financiar, efectele pot fi mult mai mici”, a spus Eugen Teodorovici.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.