Peste 10.000 de persoane protestează în Piața Universității

Peste 10.000 de protestatari au ajuns în marş la Guvern după ce au pornit din Piaţa Universităţii. Protestatarii le cer demisiile primarului Cristian Piedone, ministrului Gabriel Oprea şi premierului Victor Ponta, pentru tragedia din clubul Colectiv, au ajuns la Guvern.

Iniţial, manifestanţii s-au strâns în Piaţa Universităţii, după ce şi-au dat întâlnire pe Facebook pentru a participa la un miting împotriva primarului sectorului 4. Manifestanţii au blocat centrul Capitalei şi au pornit spre Guvern, unde au şi ajuns deja. Oamenii cer demisia lui Cristian Popescu Piedone, a ministrului Gabriel Oprea şi a premierului Victor Ponta.

Piaţa Universităţii a fost blocată de cei care demonstrează. Oamenii au venit cu steaguri naţionale şi cu pancarte pe care scrie „Corupţia ucide”, „Corupţia, indiferenţa şi lăcomia ucid toată România”, „Politicieni, toţi sunteţi vinovaţi de masacrarea României”.

Protestatarii au pornit în marș de la Universitate, pe bd. Magheru, spre Piața Romană. Cel mai probabil, aceștia urmează să ajungă la Piața Victoriei. Oamenii scandează lozinci precum „Ruşine să vă fie”, „Piedone nu uita, va veni şi vremea ta”, „Jos Oprea” şi „Jos Ponta”.

Majoritatea sunt tineri şi spun că au venit în piaţă pentru a manifesta împotriva indiferenţei şi corupţiei din rândul autorităţilor, care duc la tragedii.

Manifestanţii cer demisia primarului sectorului 4 Cristian Popescu Piedone.

În timp ce mii de oameni îi cer demisia în stradă, Piedone anunţă că va face un monument la Colectiv. Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, anunţă că în rondul din zona localului va fi ridicat un monument în memoria victimelor – ”monumentul celor fără de vină”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.