Miting împotriva lui Piedone și Oprea, în Piața Universității

Un miting împotriva primarului Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, considerat responsabil pentru tragedia de la Colectiv, este anunțat pentru marți la ora 18.00 în Piața Universității.

Internauții au creat o pagină de Facebook intitulată „DEMISIA Piedone, subordonaților lui și tuturor celor răspunzatori”, unde este anunțat protestul. „Să nu-l uităm pe Oprea, care are în subordine ISU. Oprea care probabil crede că am uitat de tânărul polițist mort pe când îi deschidea lui drumul ilegal (venea de la amantă sau crâșmă). Nu uitați de Oprea”, îndeamnă un internaut pe pagina respectivă de Facebook.

Până acum şi-au anunţat participarea 385 de persoane, însă având în vedere faptul că la marşul solidarităţii de duminică s-au adunat 12.000 de persoane, numărul de participanţi ar putea fi mai mare.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat, sâmbătă, că nu are ce să îşi reproşeze din punctul de vedere al Primăriei, deşi Primăria este cea care a dat autorizaţia de funcţionare a clubului. Mai mult, Piedone a arătat că din punctul lui de vedere clubul a funcţionat legal.

De asemenea, Piedone a declarat, îm faţa Clubului Colectiv, că localul nu deţinea autorizaţii de la ISU pentru că avea o declaraţie pe propria răspundere, semnată de unul dintre asociaţii Clubului, care este cuprinsă într-un acord de funcţionare.

„Avem la dosar toate actele, am îndeplinit toate normele legale de eliberare a acordului de funcţionare. Legea Poliţiei locale spune că pentru eliberarea acordului de funcţionare trebuie să avem acordul locatarului, contractul de închiriere, titlul de proprietate, datele de identificare de la Registrul Comerţului. Locatarul da declaraţie pe proprie răspundere despre ce activitatea pe care trebuie să o desfăşoare. Acordul de funcţionare însumează toate acordurile de la toate instititutiile”, a susţinut primarul Sectorului 4.

Patronii clubului Colectiv sunt suspectaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Unul dintre proprietarii clubului, Alin George Anastasescu a fost reţinut de procurorii Parchetului General.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.