Avioanele rusești și americane pot comunica, între ele, în Siria

0

Americanii și rușii au testat cu succes procedura ce permite piloților lor desfășurând operațiuni în spațiul aerian sirian să discute direct pentru a evita incidentele, a anunțat marți Pentagonul.

Un avion de luptă american „a condus marți un test de comunicare planificat cu un avion de luptă rusesc” deasupra Siriei, a declarat căpitanul Jeff Davis, purtător de cuvânt al Pentagonului, citat de AFP. Testul a durat „3 minute” și „a îndeplinit obiectivele sale”, a precizat el.

Această procedură se înscrie în cadrul acordului semnat la 20 octombrie de Moscova și Washington pentru a evita incidentele între avioanele lor de luptă respective în misiune deasupra Siriei, notează France Presse.

Statele Unite și coaliția internațională pe care o conduc efectuează din septembrie 2014 bombardamente împotriva grupării Statul Islamic în Siria.

Rusia a lansat la rândul ei la 30 septembrie o campanie de bombardamente în Siria, condusă oficial contra grupurilor „teroriste” ce operează în țară, dar care este mai ales destinată să sprijine regimul lui Bashar al-Assad, potrivit americanilor și aliaților lor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.