China cere SUA să nu-i amenințe suveranitatea

Share:

Patrulele navale americane de săptămâna trecută în Marea Chinei de Sud au amenințat suveranitatea și interesele de securitate ale Chinei și Statele Unite nu ar trebui să efectueze alte acțiuni periculoase ce amenință suveranitatea Chinei, a declarat ministrul chinez al apărării Chang Wanquan, informează Reuters.

Aceste comentarii au fost făcute de Chang secretarului american al apărării Ash Carter marți la Kuala Lumpur, a precizat Ministerul chinez al Apărării într-un comunicat publicat miercuri.

Armata Statelor Unite ale Americii va continua să navigheze ‘peste tot’ în Marea Chinei de Sud, unde îi permite ‘dreptul internațional’, a declarat marți la Beijing un oficial militar de rang înalt, la puțin timp după trecerea unei nave de război americane în apropiere de insulele asupra cărora China își revendică suveranitatea, relatează AFP. ‘Apele internaționale și spațiul aerian internațional aparțin tuturor’ și nu pot fi ‘sub dominația niciunei națiuni’, a subliniat amiralul Harry Harris, șeful forțelor americane din Pacific, aflat într-o vizită în China.

‘Armata noastră va continua să zboare, să navigheze și să opereze peste tot unde dreptul internațional îi permite. Marea Chinei de Sud nu este și nu va fi o excepție’, a declarat el, potrivit textului unui discurs pronunțat la Universitatea din Beijing.

Nava de război lansatoare de rachete USS Lassen s-a apropiat la 28 octombrie la mai puțin de 12 mile nautice de insulele artificiale pe care Beijingul le construiește în Marea Chinei de Sud, în arhipelagul disputat Spratly.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.