Dâncu, Maior și Cioloș, în cursa pentru funcția de premier

Share:

Vasile Dâncu, unul dintre liderii Grupului de la Cluj şi unul dintre consilierii de-a lungul timpului a lui Victor Ponta, se anunţă ca favorit la preluarea mandatului de premier, anunţă Romania TV.

Potrivit unor surse politice, Vasile Dâncu este o variantă luată în calcul de noua garnitură de conducere a PSD de mai multă vreme. Liviu Dragnea astepta însă invitaţia la negociere a lui Klaus Iohannis şi pretextul pentru plecarea lui Victor Ponta.

„O societate care nu protestează este o societate care nu are mecanismele de control asupra puterii, nu are mecanismele de veghe. Ceea ce se întâmplă acum este o mișcare de stradă care arată falimentul unui sistem politic și nevoia unei resetări totale a României, a unei resetări totale a administrației și a modului nostru de a gândi”, a spus Vasile Dâncu.

„Foarte mulți dintre acești tineri spun un lucru care este esențial și pe care ei l-au înțeles: acela că suntem vinovați, într-un fel, cu toții, este vinovat un întreg sistem. Ne uităm și la acei proprietari, la acei trei proprietari care au avut acel club. Aceștia erau tineri de vârsta lor, erau tineri investitori, cu siguranță că nu erau nici comuniști, cu siguranță că au vrut să facă și ei ceva modern. Poată că și ei ai fost obligați să dea șpăgi, poate că și eu au fost obligați să trăiască în sistem”, a adăugat sociologul.

„Acești tineri (cei care protestează, n.r.) se revoltă împotriva unui mod de viață și, sigur, că se revoltă împotriva celor care se află la putere în momentul acesta. Este un lucru normal, este o emoție foarte puternică”, a mai spus Vasile Dâncu.

Fostul director al SRI, George Maior, şi fostul comisar european Dacian Cioloş sunt două nume care se vehiculează pentru înlocuirea lui Victor Ponta la guvern.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.